"Maden fra Røde Kors redder os"

77-årige Elrube Kamntezas (billedet) hus er ødelagt af de voldsomme oversvømmelser, der har ramt Malawi. Nu modtager hun mad fra Røde Kors' katastrofefond. Uden maden ville situationen være desperat, og barnebarnet Gift, hvis skolegang fadderne i Barnelandet støtter, ville være tvunget til at droppe ud af skolen for at tigge.IMG_4860_skaaret
 
 

”Halvdelen af mit hus er helt væk,” fortæller Elrube Kamnteza, der er mødt op for sammen med omkring 100 andre at modtage fødevarer.  

Det er hen på eftermiddagen. Hendes barnebarn er i skole. Han går i gymnasiet i 1.g. Barnebarnet bor hos Elrube, fordi hans forældre er døde. 

Det er Røde Kors' katastrofefond, der står for uddelingen af fødevarerne. Det vil sige, at din støtte stadig går til skolegang mv., som den plejer. 

”Jeg ved slet ikke, hvad vi skulle have gjort, hvis vi ikke fik mad fra Røde Kors. Men Gift måtte nok stoppe i skolen og begynde at tigge,” fortæller Elrube, der er 77 år gammel.

Mad og såsæd til børnene i Barnelandet
Fadderne i Barnelandet støtter Gifts skolegang. Uddelingen af mad til Gift og hans bedstemor fortsætter frem til sommer.

Alle de Barnelandsbørn, som er ramt af oversvømmelserne, vil modtage hjælpen. Nødhjælpen er finansieret af Udenrigsministeriet.

Planen er, at maden skal suppleres med såsæd, så de kan erstatte de afgrøder, som regnen har skyllet væk.