Syrien: Børn og voksne har akut behov for hjælp

Konflikten i Syrien har raset i seks år, og millioner af mennesker har været nødt til at forlade deres hjem. Halvdelen af dem er børn. Både børn og voksne har akut brug for hjælp til at overleve.12920243_10153528826692263_5207407249816541891_n

Massivt behov for nødhjælp

De humanitære behov i Syrien er enorme efter seks års konflikt. Næsten fem millioner mennesker lever stadig i belejrede og svært fremkommelige områder, hvor der er hårdt brug for adgang til at levere nødhjælp. Særligt i Foua, Kefraya, Madaya og Zabadani vokser behovet for hjælp for de mere end 60.000 civile i byerne.

I nogle områder er folk lige så stille begyndt at vende tilbage til deres ødelagte hjem. Men de mangler alle de basale fornødenheder og har brug for hjælp til at starte forfra. Vi hjælper med husly, tæpper, mad, vand, psykosocial støtte, medicin og lægehjælp.

Alle familier er på en eller anden måde berørte af konflikten. Enten har de selv måtte forlade deres hjem, eller de har mistet et medlem af familien. De har måtte give afkald på uddannelse, eller har levet i usikkerhed og frygt alt for længe. De har i høj grad brug for din hjælp.

Støt Røde Kors' hjælpearbejde

Nødhjælpsarbejdere fra Røde Kors hjælper sårede civile under evakueringen af Aleppo i Syrien

 

En befolkning på flugt

Seks års krig har fået ufattelige menneskelige konsekvenser. Halvdelen af landets befolkning er tvunget på flugt. Civile sulter, fordi de er fanget i krigszoner afskåret fra basale fødevarer. Halvdelen af krigens ofre er børn, der vokser op midt i rædslerne og risikerer alvorlige ar på sjælen.

  • 13,5 millioner syrere har brug for humanitær hjælp
  • 6,3 millioner er fordrevet fra deres hjem og opholder sig stadig i Syrien
  • 4,9 millioner er flygtet til nabolande som Libanon, Tyrkiet og Jordan

Frivillige får hjælpen frem

Røde Kors og Syrisk Røde Halvmåne hjælper over 4,5 millioner syrere hver måned. Vi er ansvarlige for uddeling af nødhjælp inde i Syrien, og hver dag sætter  flere end 6.000 Røde Kors-frivillige livet på spil for at uddele hjælp og yde førstehjælp til syge og sårede selv i de hårdest ramte konfliktområder og i belejrede byer. Vi hjælper også de mange, særligt kvinder og børn, der er flygtet til nabolandene.

Siden konflikten startede, har 60 Røde Kors-frivillige og ansatte mistet livet i forsøget på at hjælpe andre.

Så langt rækker dit bidrag

 

  • Giv et uldtæppe for 55 kr.
  • Giv en hygiejnepakke med sæbe, vaskepulver etc. for 100 kr.
  • Giv et køkkensæt til en syrisk familie for 190 kr.

Støt Syriens flygtninge