Bliv frivillig i genbrug

Røde Kors butikker drives af engagerede frivillige, der ønsker at gøre en forskel for andre. Derfor går overskuddet fra butikkerne til hjælpearbejdet for de, der har mest behov. Herhjemme og ude i verden. Som frivillig i en Røde Kors Butik bliver du en del af et hyggeligt fællesskab, hvor der altid er tid til en kop kaffe og en snak. Meld dig som frivillig nederst på siden.

Hvad kan jeg lave?

Opgaverne i en Røde Kors-butik er mange og afvekslende. Kundebetjening, tøjsortering, afhentning af møbler, administration eller ledelse – blot for at nævne nogle. Der er mange muligheder, og det aftales individuelt efter lyst og behov.

Hvad får jeg ud af det?

Du gør en kæmpe forskel ved at indsamle midler til vores hjælpearbejde, og du får mulighed for at bruge dine kompetencer og kreative ideer. Der er også mulighed for kurser - og ikke mindst bliver du en del af det sociale fællesskab omkring driften af en Røde Kors-butik.

Hvor lang tid tager det?

Det er op til dig, hvor tit og hvor meget du vil være med.

Vi arbejder typisk på skift i vagter à 3- 4 timer. Formiddag eller eftermiddag, alt efter hvad der passer dig. Det finder vi ud af sammen i den enkelte Røde Kors-butik.

Mød Lis der er frivillig hos Røde Kors Genbrug

Mød en af vores mange engagerede frivillige Lis. Hun er frivillig butiksmedarbejder i Røde Kors Genbrug, hvilket hun mener er et givende arbejde på mange områder.

Lis har erfaring fra tøj og service branchen førhen og synes det er dejligt at være tilbage og hjælpe kunderne i butikken.

I videoen beskriver hun hvordan hendes hverdag som frivillig butiksmedarbejder i en Røde Kors butik er.

 

1:15 minutes

Vidste du at..

Røde Kors har omtrent 250 genbrugsbutikker og omkring 10.000 frivillige, der indsamler, sorterer og sælger tøj, møbler og boligtilbehør. Hvert år vælger 2000 nye frivillige, at blive en del af holdet i en af vores butikker.

Kontainer image

Jeg startede med at lave frivilligt arbejde for at samle point for at komme ind på min uddannelse. Nu ser jeg helt anderledes på frivilligt arbejde, end jeg gjorde førhen. Der er masser af muligheder for at udvikle sig personligt og udfordre sig selv. Og det giver en helt speciel følelse at kunne hjælpe på den måde.

Josephine, frivillig i Røde Kors-butik, Vejle

Find din lokale kontaktperson

Fortæl mig mere om at blive frivillig

Udfyld formularen og bliv ringet op af en Røde Kors-medarbejder eller en frivilligleder i dit lokalområde. Sammen finder I ud af, hvilken frivilligaktivitet, der passer til dig, ud fra det du har indtastet i formularen.

Hvad er du interesseret i at hjælpe med? *

Hvad er du interesseret i?
Ovenstående område har flere forskellige aktiviteter. Vælg evt. hvilke du ønsker at være frivillig inden for.
Ensomhed
Udsatte familier
Flygtninge
Støtte til indsatte og løsladte
Hjemløshed
Frivilligaktiviteter online
(Vælg en af de adresser, som bliver foreslået i dropdown-menuen)

Når du udfylder formularen accepterer du, at Røde Kors må kontakte dig via sms, telefon og e-mail. Se Røde Kors’ politik om persondata.  

Samtykke

Jeg giver samtykke til, at Røde Kors må behandle mine oplysninger, så længe de er relevante for arbejdet med at matche mig med en frivilligaktivitet. Mine oplysninger må deles med den relevante medarbejder eller frivillige i Røde Kors og jeg må kontaktes mhp. at følge op på min oplevelse med at melde mig som frivillig i Røde Kors.
Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage ved at skrive til blivfrivillig@rodekors.dk