Donér til Røde Kors Genbrug

Røde Kors sørger for, at danskernes brugte tøj bliver til penge, som bruges til nødhjælp og socialt arbejde i verden og i Danmark. Vi sorterer tøjet og sørger for, at så meget som muligt bliver genbrugt eller genanvendt, så det bliver til mest mulig hjælp.

Hvad kan du aflevere?

Du kan aflevere alt tøj og tekstiler til vores 1900 tøjcontainere og i vores 250 genbrugsbutikker indenfor deres åbningstid. Se dem alle på kortet nedenfor.
Vi tager imod tøj, sko, bælter, tasker, tekstiler og linned – bare smid tøjet til genbrug hos os. Vi modtager ikke beskidt eller vådt tøj.

Vi kan bruge dit gamle tøj, også selvom det er lidt slidt og forvasket. Dit pæne genbrugstøj passer vi godt på og sælger videre i vores genbrugsbutikker. Tekstiler og meget slidt tøj sælges videre til genbrug i udlandet. Det tøj, som er i dårligst stand, kan genbruges som tekstilfibre i industriproduktion og blive til nye tekstiler.

Flere af vores genbrugsbutikker handler også med møbler og nips. I de butikker kan du også aflevere interiør, nips, legetøj og bamser. Du kan se på kortet nedenfor, hvilke butikker der handler med hvad.

Virksomhedsdonationer

Ønsker jeres virksomhed at donere til vores genbrugsbutikker, kan I gøre det her

 

Find en butik eller container nær dig

Sådan får du hentet brugte møbler på din adresse

De fleste af vores møbelbutikker afhenter med glæde de fleste slags møbler. Der er dog enkelte møbler, vi ikke modtager. Dette vurderes af den enkelte butik fra gang til gang. Derfor skal du først tage en snak med den lokale Røde Kors møbelbutik.

Her vil en erfaren frivillig vurdere, om butikken har mulighed for at hente de møbler, du ønsker at donere. Vi er interesseret i at høre om møblernes stand og kvalitet, og vurderer så om den enkelte butik har plads til møblerne, om møblerne kan sælges etc.

Ønsker du også at donere andet boligtilbehør såsom lamper, fade, potter og pander osv., så tager vi også gerne det med, når vi alligevel kommer forbi.

Bemærk at vi som udgangspunkt afhenter møbler fra gadeplan. Vores butikker og herunder afhentning af møbler er drevet af frivillige, og det er simpelthen for at skåne deres rygge, at vi ikke afhenter i etageejendomme.  

Det er ikke alle butikker, der tilbyder afhentning af møbler. Nedenfor har vi lavet en liste over alle de møbelbutikker, der tilbyder afhentning. Kontakt den nærmeste butik og aftal nærmere om vurdering og afhentning. 

Spørgsmål om afhentning af møbler

Køb genbrug online på rødekorsgenbrug.dk

Besøg shoppen her