Bliv frivillig leder i Røde Kors

Er du god til ledelse, kommunikation og samarbejde? Og har du lyst til at bruge dine evner til at gøre en forskel, der virkelig mærkes? Så bliv frivillig leder i Røde Kors.
Læs om dine muligheder her på siden.

Bliv leder for en lokal hjælpeaktivitet          Bliv bestyrelsesmedlem

Aktivitetsleder

Som aktivitetsleder får du mulighed for at: 

•    Lede en gruppe engagerede frivillige i en sag, I alle synes er vigtig. 
•    Få indflydelse på aktivitetens udvikling i samarbejde med bestyrelsen og frivilliggruppen. 

Som aktivitetsleder skal du regne med at bruge 3-5 timer om ugen, indtil du er på plads i rollen. Når du får erfaring med opgaverne, kan du justere op og ned. Tidsforbruget kan variere i årets løb. 
Du behøver ikke at have formel ledererfaring. Måske har du erfaring med koordinering og organisering på anden vis – måske ønsker du at få erfaring.
Som frivillig leder i Røde Kors får du en god introduktion til rollen og opgaverne af din bestyrelse og en konsulent. Du inviteres på introduktionskurser og tilbydes løbende kompetenceudvikling og 1:1 sparring.
Har du lyst til at blive aktivitetsleder i Røde Kors eller bare høre mere, så skriv til os via formularen nederst på siden eller kontakt din lokale afdeling direkte.

Bestyrelsesarbejdet

Som medlem af din lokale Røde Kors bestyrelse spiller du en nøglerolle i dit lokalområde. Sammen med resten af bestyrelsen, bidrager du til at: 

•    skabe gode rammer for frivillige og frivillige 
•    koordinere den lokale frivillige indsats og prioritere afdelingens ressourcer 
•    tage initiativ til nye aktiviteter til gavn for sårbare grupper i lokalområdet. 

Det er op til dig, hvor meget tid du lægger i bestyrelsesarbejdet. Det kan være fra tre timer om måneden til nogle timer om ugen.
Bestyrelsens medlemmer bidrager med forskellige kompetencer, personligheder og interesser til bestyrelsesarbejdet.  Der er mange forskellige roller i bestyrelsen – læs om nogle af dem nedenfor. 

 

Vil du være med?

Har du lyst til at blive bestyrelsesmedlem i din lokale Røde Kors afdeling eller bare høre mere, kan du kontakte os via formularen nedenfor eller skrive direkte til din lokale afdeling.

Fortæl mig mere om at blive frivillig

Udfyld formularen og bliv ringet op af en Røde Kors-medarbejder eller en frivilligleder i dit lokalområde. Sammen finder I ud af, hvilken frivilligaktivitet, der passer til dig, ud fra det du har indtastet i formularen.

Hvad er du interesseret i at hjælpe med? *

Hvad er du interesseret i?
Ovenstående område har flere forskellige aktiviteter. Vælg evt. hvilke du ønsker at være frivillig inden for.
Ensomhed
Udsatte familier
Flygtninge
Støtte til indsatte og løsladte
Hjemløshed
Frivilligaktiviteter online
(Vælg en af de adresser, som bliver foreslået i dropdown-menuen)

Når du udfylder formularen accepterer du, at Røde Kors må kontakte dig via sms, telefon og e-mail. Se Røde Kors’ politik om persondata.  

Samtykke

Jeg giver samtykke til, at Røde Kors må behandle mine oplysninger, så længe de er relevante for arbejdet med at matche mig med en frivilligaktivitet. Mine oplysninger må deles med den relevante medarbejder eller frivillige i Røde Kors og jeg må kontaktes mhp. at følge op på min oplevelse med at melde mig som frivillig i Røde Kors.
Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage ved at skrive til blivfrivillig@rodekors.dk