Bliv frivillig nørkler

Kan du lide at strikke og sy – og vil du være en del af et fantastisk fællesskab? Så kan du blive nørkler i Røde Kors. Vores 5.500 nørklere strikker og syr børnetøj til nødhjælp i verden, støtter sårbare fx hjemløse i Danmark med varmt strik eller tjener penge ved at strikke eller sy til kampagner. Se muligheder for at blive nørkler gennem kortet nederst på siden.

Hvad skal jeg lave?

Strikke og sy børnetøj som Røde Kors sender ud i verden. Der er 40 faste modeller at vælge imellem i alle sværhedsgrader. Materialerne skaffer nørklerne selv via donationer eller genbrug. Man kan også lave ting til sårbare i Danmark, og her bestemmer behovet, hvad der laves.

Hvad får jeg ud af det?

Du får samvær i fællesskabet med andre nørklere – og du får mulighed for at gøre en forskel for mennesker i Danmark og ude i verden.

Hvor lang tid skal jeg bruge?

Et møde varer normalt et par timer, og så kan du også nørkle videre derhjemme efter lyst. Nogle mødes hver uge, andre hver anden uge – men du bestemmer i udgangspunktet selv, hvor meget tid, du vil bruge.

Hvordan bliver jeg frivillig nørkler?

Find på kortet her aktivitetslederen for den nørklegruppe i det område, hvor du ønsker at blive frivillig. Aktivitetslederen kan besvare spørgsmål og hjælpe dig med at blive nørkler.

Finder du ikke en nørklegruppe nær dig, kan du skrive til norkler@rodekors.dk.

Mød Johanne, der har været frivillig nørkler hos Røde Kors i 21 år

Hver anden onsdag mødes en masse nørklere fra Videbæk-afdelingen og sidder sammen og strikker. 87-årige Johanne Søbyhøj har været en del af nørklerne i Videbæk, siden gruppen startede for 21 år siden. Hun bor i byen og forsøger at komme hver gang, nørklerne mødes

Nogle af de andre i nørklergruppen har også været med helt fra starten af, og de kender efterhånden hinanden rigtig godt. Og der kommer løbende nye med, som bliver taget med i fællesskabet.
 

Johanne nørkler

Vidste du at..

De strikkede huer som Røde Kors' nørklere lavede til Innocent Juice indbragte 300.000 kr. i 2018

Jeg tænkte, det kunne være hyggeligt at sidde og strikke sammen med andre. Og så ville jeg gerne bidrage med tøj til verdens børn.

Johanne, nørkler i 21 år, Videbæk

Nørklere

Find din lokale kontaktperson