Røde Kors Parat

Alle kan få brug for en hjælpende hånd. Derfor findes Røde Kors Parat, som er et landsdækkende hjælpenetværk af frivillige parathjælpere, der træder til og hjælper mennesker i en akut eller sårbar situation med tidsbegrænsede, her-og-nu-opgaver, når der er brug for dem i deres lokalområde.

Som frivillig bliver du spurgt om hjælp, når der opstår et behov i dit nærområde. Det kunne være at hjælpe et andet menneske, der står i en akut eller sårbar situation, at hjælpe til ved et arrangement med et socialt eller humanitært formål eller at træde til ved større kriser. Fælles for hjælpeopgaverne er, at de er tidsbegrænsede, og du bestemmer selv, hvilke opgaver, du siger ja til.

Læs mere om, hvordan du bliver frivillig parathjælper

Du kan få hjælp hos Parat, hvis du står i en sårbar situation og ikke har andre at spørge om hjælp eller ikke har mulighed for at betale for det. Frivillige parathjælpere kan for eksempel hjælpe dig med at købe ind, hente medicin, følge dig til lægen og vaccinationer, hænge en lampe op, samle et møbel og alt muligt andet. Du kan ikke få hjælp til rengøring, personlig pleje, børnepasning eller madlavning. 

Læs mere om, hvordan du kan få hjælp af Parat

Smartphone ikon

Har du spørgsmål eller brug for hjælp? 

Du er altid velkommen til at ringe til os på tlf. 38 202 202 mandag-fredag 10-15. Du er også velkommen til at skrive til os på: parat@rodekors.dk

Læs mere om Parat

Røde Kors Parat udvikles i et samarbejde mellem Røde Kors og TrygFonden. Bag samarbejdet ligger et fælles ønske om at engagere flere mennesker i at træde til og hjælpe hinanden og derved skabe større tryghed og sammenhængskraft i det danske samfund.

logo logo