Bliv frivillig inden for Fængsling og Resocialisering

I Danmark er ca. 4.000 mennesker hvert år indsat i fængsler, arrester og pensioner. Fælles for dem er, at deres liv er sat på pause, og at adgangen til deres netværk er begrænset. For mange er tiden i fængslet præget af isolation og ensomhed. De kan udvikle alvorlige psykiske mén, og ca. en tredjedel begår ny kriminalitet efter løsladelse. Meld dig som frivillig nederst på siden. 

mentor

Bliv mentor

Mange løsladte oplever tiden før, under og efter løsladelse som kaotisk. Som frivillig mentor kan du vise vej i kaos. Du kan hjælpe med at finde fodfæste på løsladelsesdagen og de første dage efter, hvor mange praktiske ting skal falde på plads, du kan støtte op om job- og boligsøgning og meget mere. 

Læs mere om Primus Motor

besøg fængsel

Bliv fængselsbesøgsven

Som frivillig fængselsbesøgsven er du måske den indsattes eneste kontakt til verden udenfor murene. Mange indsatte har mistet kontakt til familie og andet netværk og tilbringer år væk fra det levende samfund. 

 

Læs mere om at være fængselsbesøgsven 

Kickstart - modelbillede

Bliv frivillig for en ung varetægtsfængslet

Mange unge varetægtsfængslede står i en sårbar tid, hvor de går fra at være børn til at blive voksne. De kan have brug for en trofast og kompetent frivilling, der ikke er en del af deres fortid. En person, der kan guide til en stabil hverdag og fremtid gennem uddannelse og positive fællesskaber. Kunne den person være dig?

 

Læs mere om Kickstart 

Fortæl mig mere om at blive frivillig

Udfyld formularen og bliv ringet op af en Røde Kors-medarbejder eller en frivilligleder i dit lokalområde. Sammen finder I ud af, hvilken frivilligaktivitet, der passer til dig, ud fra det du har indtastet i formularen.

Hvad er du interesseret i at hjælpe med? *

Hvad er du interesseret i?
Ovenstående område har flere forskellige aktiviteter. Vælg evt. hvilke du ønsker at være frivillig inden for.
Ensomhed
Udsatte familier
Flygtninge
Støtte til indsatte og løsladte
Hjemløshed
Frivilligaktiviteter online
(Vælg en af de adresser, som bliver foreslået i dropdown-menuen)

Når du udfylder formularen accepterer du, at Røde Kors må kontakte dig via sms, telefon og e-mail. Se Røde Kors’ politik om persondata.  

Samtykke

Jeg giver samtykke til, at Røde Kors må behandle mine oplysninger, så længe de er relevante for arbejdet med at matche mig med en frivilligaktivitet. Mine oplysninger må deles med den relevante medarbejder eller frivillige i Røde Kors og jeg må kontaktes mhp. at følge op på min oplevelse med at melde mig som frivillig i Røde Kors.
Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage ved at skrive til blivfrivillig@rodekors.dk