Få hjælp af Røde Kors Parat


Alle kan få brug for en hjælpende hånd. Parat er et hjælpe netværk, hvor frivillige parathjælpere træder til og hjælper mennesker i en akut eller sårbar situation med hverdagsopgaver. Har du brug for at blive fulgt til lægen, handlet ind eller sat gardiner op, kan en parathjælper måske hjælpe dig.

Ring 38 202 202 mandag-fredag fra kl. 10-15 eller udfyld formularen nedenfor, hvis du har brug for hjælp. 

Flere end 10.000 ildsjæle står parat med en hjælpende hånd. Dem kalder vi parathjælpere.

En parathjælper kan hjælpe med at følge dig til lægen, kan handle ind for dig, hjælpe dig med små praktiske ting i og uden for hjemmet og alt muligt andet. Hjælpen er tidsbegrænset, og vi kan derfor kun hjælpe dig med en enkelt opgave ad gangen. Men du kan altid kontakte Parat, hvis du får brug for hjælp igen.

Vi kan hjælpe med det meste, men ikke med rengøring, børnepasning, personlig pleje eller madlavning.

Udfyld formularen herunder. Du skal være minimum 18 år.

Udfylder du formularen på vegne af dig selv?


 

Ufyld information for personen, der har brug for hjælp 

Adresse *
Det er vigtigt, at du vælger en adresse fra menuen.

 Adressen er først gyldig, når følgende informationer indgår i feltet: vejnavn, husnummer, postnummer, by.
(Hvis du bor i lejlighed, skal etage også indgå i feltet) 

Hvad har du brug for hjælp til?

Du må gerne vælge flere.

Dit behov og din situation
Skriv her lidt mere om, hvad du har brug for hjælp til. Fortæl os gerne, om det skal foregå på en bestemt dag eller tidspunkt og hvor lang tid, du tror opgaven tager. Hvis du ved, at det fx kræver værktøj eller lignende, så skriv også det.

Vi vil også gerne vide lidt mere om din situation. Skriv, om der er ting, som vi bør være særligt opmærksomme på såsom psykisk sårbarhed, sygdom, handikap eller social udsathed.

Samtykke 

Jeg giver samtykke til, at Røde Kors må:  

  • dele mine oplysninger (navn, adresse og kontaktoplysninger) med den, der skal hjælpe mig. 

  • dele relevante oplysninger om min situation og mit helbred med den, der skal hjælpe mig, hvis det er relevant i forhold til at yde den ønskede hjælp. 

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.   

Når du udfylder formularen, accepterer du, at Røde Kors må kontakte dig via sms, telefon og e-mail. Læs mere om hvordan Røde Kors behandler dine persondata i Røde Kors Privatlivspolitik. Sådan behandler vi persondata | Røde Kors (rodekors.dk) 

Bemærk: Udfylder du på vegne af en anden (fx et familiemedlem), skal personen være indforstået med det og have givet dig lov til at handle på sine vegne, herunder samtykke til at vi behandler oplysninger om personen (personen skal give dig en såkaldt mundtlig fuldmagt). 

Smartphone ikon

Har du spørgsmål eller brug for hjælp? 

Du er altid velkommen til at ringe til os på tlf. 38 202 202 mandag-fredag fra 10-15 eller skrive til parat@rodekors.dk. Vi har også samlet de mest almindelige spørgsmål på siden nedenfor. 

Læs mere om Parat