#etårmedgenbrug

Et år med genbrug - Er du også klar på en udfordring?

Lad dig inspirere af de 18 seje danskere, der frem til september 2024 har valgt at tage udfordringen op.

 

Line Ørslev Jacobsson, Hillerød

@lineorslev

"Lige for tiden så sparer jeg op til mit bryllup, så mit mål er at købe så lidt som muligt, sælge ud af det, jeg ikke bruger og gøre mit for at finde de nødvendige ting i genbrug. Jeg har dog en undtagelse, hvor jeg godt 'må' købe nyt. Jeg skal på en 3 ugers rejse til Japan i maj måned, hvor jeg ikke har tænkt at begrænse mig selv”

Annabel Ryding, København S

@trash_it_up_

"Derudover vil jeg gerne ændre min egen tvivl, om genbrugsgaver falder i god jord, og samtidig vise andre, at genbrug sagtens kan ramme plet og have værdi; også når det kommer til gaver. Derfor skal alle materielle gaver jeg giver til andre, være fundet i genbrug eller upcycklet af tekstiler jeg har fundet i genbrug”

Annette Landkildehus, Galten

@fasterbadaster

"Hvis jeg kunne få nogen til at kigge i genbrug og kigge efter det man mangler, FØR man kigger i butikker/på nettet, så har jeg gjort en forskel"

Tina Amlund, Ejby

@ukendtfyn

"Det kommende år vil jeg have mere fokus på interiør. Min ambition er at udtænke flere lette genbrugs-DIY og at inspirere flere til at være med på genbrugslivsstilen"

Christin Rosalinde Lund Brændegaard, Odense

@_chrispy_chicken_

"Jeg gad godt blive bedre til at være mere undersøgende i at finde brugt elektronik, og om produktet evt. kan repareres, hvis det skulle gå i stykker"

Sarah Sebelin, Horsens

@sebelin 

"Jeg ønsker, udover at udelukkende at købe genbrugstøj til både min datter og jeg, at inspirere og vise omverden hvordan genbrug kan være både prisvenligt, bæredygtigt, socialansvarligt og fashionable"

Lia Mundeling, Gentofte

@lia_mundeling

"Jeg tror, mit motto er, at lige meget hvad du mangler, så findes det nok brugt. Så jeg kigger altid efter det, jeg mangler brugt og det giver meget ofte pote. Undtagelser til reglen er strømper og undertøj, tøj fra mere bæredygtige brands og hudpleje og maling"

Maria Bork, Odense

@mariakristinebork

"Jeg tænker, at jeg vil gå all in, således at alt mit tøj skal købes brugt. Jeg ønsker at få et bedre indblik i mit eget forbrug, og blive bedre til at se mulighed i tøjet og dets styling muligheder. Min største udfordring bliver helt klar, hvis der er nye ting, som frister"

Anja Rabek, Aarhus N

@project_arn

"Jeg har stillet mig selv det krav, at når jeg mangler noget eller gerne vil have noget, så SKAL jeg forsøge at finde det brugt. Hvis det ikke kan lade sig gøre, har jeg givet mig selv 6 “wildcards” til at købe nyt i løbet af året, og det bliver jo så et spørgsmål om prioritering"

Line Rud Mortensen, Svendborg

@rud_univers

"Det næste år vil jeg gå all in på genbrug. Der findes alverdens genbrugsvarer, og genbrug betyder jo ikke nødvendigvis at det er gammelt. Alle ting kan findes brugt, så længe man vil investere tiden i at lede, og ikke miste modet, hvis det ikke lykkes første gang"

Natalie Rask, Tilst

@natalierask

"Mine ambitioner er at 80% af det tøj, sko, møbler osv. jeg køber til mig og min familie det næste år, skal være genbrug. Og så vil jeg forsøge at bygge et møbel udelukkende af genbrugsfund. Nu må vi se, om jeg kan finde skruer, maling osv. brugt - men jeg har tænkt mig at give det et ærligt skud"

Louise Thorsted, København

@louise_thorsted

"Jeg er allerede blevet hende veninder og familie beder om hjælp, når vinterjakken skal lappes for at kunne leve et år mere. Jeg holder af at gøre det med personlighed, lidt ligesom, når et barn får et fint plaster med motiver på sit sår. Jeg gad godt at fine lapper og stopninger tilføjer historie til vores tøj, en historie om at vi passer på det og elsker det"

Sara Miller, Odense

@saramiller_dk

"Jeg tror dog det kunne blive en udfordring for mig, ikke at føle lidt FOMO, når jeg ser et godt tilbud på noget, jeg faktisk ikke har brug for 😅 Jeg kan nogle gange godt få den følelse at “omg her er den her ting som jeg/min søn kan passe/bruge så MÅ jeg købe den, for jeg kan jo KUN få den lige her og lige nu!” og det skal jeg vænne mig af med! 🤞🏽"

Anne Iben Christiansen, Næstved

@anneiben

"Jeg vil købe mere hvidt tøj. Jeg går aldrig i hvidt, men vil gerne farve mere på forskellige måder, brodere og dekorere på andre måder. Det giver mig endnu flere muligheder for at skabe mit eget"

Anne Dorte Johanson, Lyngby

@annedortejohanson

"Mine ambitioner er at undgå tøjkøb i de næste 12 mdr. Jeg vil også gerne arbejde mod at undgå andre køb fx møbler og lignende. Derudover vil jeg være bedre til at upcycle færdigt tøj og ikke bare tekstiler"

Donna Beckerlee, København K

@dbeckerlee

"Genbrug var engang tabu, og ikke noget for alle. Sådan er det heldigvis ikke mere. Genbrug er cool, har mange glæder og har en kæmpe værdi. Jeg kan slet ikke se, hvordan og hvorfor vi skal lade være med at købe og sælge genbrug"

Astrid Luna Jensen, København K

@astridlluna

"Jeg vil og tror på, at jeg godt kan købe genbrug i et helt år, men det kræver disciplin. Jeg har tidligere brugt en metode, når jeg handlede genbrugstøj, hvor jeg spurgte mig selv: hvilke 3 outfits kan jeg sammensætte ud fra denne top/buks/trøje osv. og hvis jeg ikke kan komme på nok, så skal den ikke med hjem”

Catia Spiegelhauer, Odense

@catiaspiegelhauer

"Jeg har tænkt mig at købe næsten alt i genbrug, dog med undtagelse af undertøj og sokker. Jeg håber, at det bliver et år, hvor jeg ser, at det sagtes kan lade sig gøre kun at købe genbrug 🥰”

Følg med i udfordringen 

ET ÅR MED GENBRUG er skudt i gang den 1. oktober 2023.

Følg med på vores Instagraprofil @rodekorsgenbrug, hvor vi løbende vil opdatere med de genbrugserfaringer og nye projekter, som vores deltagere kaster sig ud i.