Bliv parathjælper

Som frivillig parathjælper bliver du spurgt om hjælp, når der opstår et behov i dit nærområde. Det kan være at hjælpe et andet menneske, der står i en sårbar situation, eller at træde til ved større kriser. Fælles for hjælpeopgaverne er, at de er tidsbegrænsede, og du bestemmer selv, hvilke opgaver, du siger ja til. Du træder altså kun til i det omfang, du har tid og lyst til. 

Udfyld formularen for at blive parathjælper. Du skal minimum være 18 år. 

Hvad vil du hjælpe med?*
Du må gerne vælge flere.

Gælder noget af dette for dig?*
Du må gerne krydse af i flere felter.

Sprog
Taler du andre sprog end dansk? (Du må gerne vælge flere)

hvilke_sprog_taler_du_

Egne bemærkninger
Fortæl lidt om dig selv. Du må meget gerne skrive lidt om din erfaring, uddannelse og interesser. Skriv også, hvis der er noget, du ikke kan/vil hjælpe med fx pga. allergi, helbred eller lignende. 

(Vælg en af de adresser, som bliver foreslået i dropdown-menuen)
Hvordan har du hørt om Røde Kors Parat?
Hvordan har du hørt om Røde Kors Parat?
Du må gerne skrive flere.

Samtykke

Jeg giver samtykke til, at Røde Kors må: 

  • dele mine oplysninger (navn, telefon og mail) med den, som jeg skal hjælpe.
  • tilbyde mig opgaver, som jeg kan tilmelde mig.
  • sende mig løbende information om Røde Kors Parat.

Jeg accepterer rammerne om min indsats som parathjælper, som er beskrevet i denne parathjælperaftale.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og dermed framelde dig som Parathjælper.

De helt overordnede rammer for din indsats som Parathjælper er Røde Kors-principperne. Læs om principperne her eller se videoen her.

Trine Parat

Trine gjorde en forskel for flygtninge på Center Sandholm

Trine sagde ja til at hjælpe med at sortere de mange donationer som asylcenter Sandholm modtog i forbindelse med evakueringen af afghanere.

"Det kan godt være, man ikke kan redde hele verden, men man kan gøre nogle små ting, der gør en forskel. Jeg synes, at Røde Kors gør et stort arbejde, og det er fedt at være en del af,” siger Trine.

Udover at Trine gerne ville hjælpe de afghanske familier, passede typen af opgave hende også godt. Hun er nemlig sygeplejerske og kan ikke tage faste, ugentlige vagter. Men hun vil gerne byde ind, når det passer ind i hendes hverdag, og det gjorde det denne gang.

Parat Sara

Sara var med til at hjælpe et andet menneske videre i tilværelsen

Sara og to andre parathjælpere brugte en eftermiddag i oktober på at hjælpe en tidligere misbruger med at få ryddet op i sin lejlighed. En opgave, som passede perfekt ind i Saras hverdag, for den var konkret og begrænset til den ene eftermiddag.

”Jeg vil meget gerne hjælpe andre, men jeg kan ikke overskue at tilmelde mig noget, hvor man skal have en fast vagt over en længere periode. Jeg har overskuddet indimellem til at give lidt igen, og derfor passer Parat og den her type opgave mig rigtig godt,” siger Sara.

Katja Parat

Katja hjalp med at få gang i telefonen

Katja har været frivillig i Parat, siden coronapandemien lukkede Danmark ned, hvor hun hjalp en i sit lokalområde med at handle ind. Men hendes seneste opgave i Parat var af anderledes karakter. Hun skulle nemlig hjælpe en 98-årig mand med hans mobiltelefon. Han kunne ikke få den til at tænde, og derfor søgte han hjælp til at få den repareret eller finde en ny.

”Han var kommet til at slukke sin telefon helt, og vi kunne ikke finde en tænd og sluk-knap. Så jeg tog den med ned i en mobilforretning, hvor de fik den tændt. Så virkede den igen,” siger Katja.

Men selvom opgaven var hurtigt løst, gjorde det en stor forskel for den ældre mand, og Katja har aftalt med ham, at han bare ringer, hvis han får brug for hjælp igen.

”Jeg synes, Parat er et godt initiativ. Det er nemt at hjælpe. Jeg gør det med tanke på, at jeg selv ville værdsætte, at et menneske ville hjælpe mine forældre, hvis de boede langt fra mig,” siger Katja.

Smartphone ikon

Har du spørgsmål eller brug for hjælp? 

Du er altid velkommen til at ringe til os på tlf. 38 202 202 mandag-fredag 10-15. Du er også velkommen til at skrive til os på: parat@rodekors.dk
Vi har også samlet de mest almindelige spørgsmål på siden nedenfor.

Læs mere om Parat

10.900+ 

... har meldt sig som hjælpere i Røde Kors Parat