”Det er svært, når vi ikke har råd til julen”

For Anne Marie og hendes to drenge har julen ikke altid været let. Familien har haft nogle svære år, hvor pengene har været små, og der ikke har været råd til julegaver og vintertøj. Billedetilemail

Det var meget udfordrende, da vi ikke havde overskud i julen. Jeg havde ikke råd til gaver, juletræ eller noget som helst. Uden julehjælp kan jeg ikke købe varme flyverdragter eller vinterstøvler til mine drenge. Jeg blev nødt til at spørge mine forældre om støtte. Jeg går selv med følelsen af, at det er svært, at jeg ikke kan give mine børn alt det, det fortjener,” fortæller Anne Marie. 

Læs Anne Maries historie her

 

Familievejleder Lola Jensen om julehjælpen:

"Jeg har mødt familier rundt om i landet og oplevet, hvordan julen kan opleves ekskluderende og isolerende – specielt for de børn, som ikke kan se frem til den samme jul som deres kammerater.
Jeg ved, at Røde Kors' julehjælp er en døråbner til at hjælpe familierne i julen og resten af året. Det er meget værd." 

 


Behovet for julehjælp til børnefamilier vokser

I løbet af fem år er julehjælpsuddelingen steget med mere end 350 procent og i år regner vi med, at flere har brug for hjælpen. Når du giver et bidrag, hjælper du børnefamilier i Danmark til at få en god jul.  

Graf _julehjaelp _2010_2015

 

 GIV JULEHJÆLP

 

FAKTA OM JULEHJÆLPEN

  • Hvert år uddeler Røde Kors julehjælp til udsatte børnefamilier i Danmark. Vi oplever et stigende behov for hjælp, og i år forventer vi, at mindst 10.000 børnefamilier har brug for vores julehjælp.
  • Julehjælpen består typisk af et gavekort til Coop på 800 kr. eller en julekurv fyldt med julens madvarer. Julehjælpen varierer lokalt og kan også indeholde lokale sponsorater og gaver til børnene.
  • Som en del af julehjælpen tilbyder vi familierne opfølgende hjælp og støtte resten af året i de områder, hvor Røde Kors har familierettede aktiviteter.