Julehjælpen gjorde årets sværeste måned god

Nanna er 26 år og mor til Sofie på 6 år og Lucas-Emil på 2 år. Den lille familie har haft nogle svære år, hvor pengene på kontanthjælp har været meget små. Og som tilflytter på Sjælland var netværket også meget begrænset. Alt det ændrede sig sidste år, da sundhedsplejersken fortalte om Røde Kors:Julehjaelp Nanna

”December er jo en af de vigtigste måneder i en familie. Det er også den måned, hvor det er sværest at få tingene til at hænge sammen. Men julehjælpen betød, at jeg kunne give mine børn en fin jul sidste år. At der både kunne blive råd til kalendergaver, dejlig mad og en god julegave. For en gangs skyld skulle jeg ikke vælge mellem de ting.”

Læs Nannas historie her

 

Familievejleder Lola Jensen udtaler om julehjælpen:

"Jeg har de sidste 31 år, i mødet med familier rundt om i landet, oplevet hvordan julen kan faktisk opleves ekskluderende og isolerende – specielt for de børn, som ikke kan se frem til den samme jul som deres kammerater.
Derfor er jeg glad for, sammen med Røde Kors, at hjælpe de familier, der har brug for en håndsrækning i julen og fordi jeg ved, at julehjælpen er en døråbner til invitere familierne ind i netværksaktiviteter og andre tilbud resten af året. Det er meget værd." 


Behovet for julehjælp til børnefamilier vokser

I løbet af fem år er julehjælpsuddelingen steget med mere end 300 procent og i år regner vi med at flere har brug for hjælpen. Når du giver et bidrag, så hjælper du børnefamilier i Danmark til at få en god jul. 

Graf _julehjaelp _internet NY (1)

 

 GIV JULEHJÆLP

 

FAKTA OM JULEHJÆLPEN

  • Hvert år uddeler Røde Kors julehjælp til udsatte børnefamilier i Danmark. Vi oplever et stigende behov for hjælp, og i år forventer vi, at flere end 6.500 børnefamilier har brug for vores julehjælp.
  • Julehjælpen består typisk af et gavekort til REMA 1000 på 800 kr. eller en julekurv fyldt med julens madvarer. Julehjælpen varierer lokalt og kan også indeholde lokale sponsorater og gaver til børnene.
  • Som en del af julehjælpen tilbyder vi familierne opfølgende hjælp og støtte resten af året i de områder, hvor Røde Kors har familierettede aktiviteter.