Julehjælpen giver lidt mere overskud

Anne Marie er mor til Mathias på otte år og Herman på fire år. Familien har haft nogle udfordrende år, hvor pengene på kontakthjælp har været små. Da den lille familie for fire år siden fik julehjælp for første gang, ændrede hverdagen sig.

”Julehjælpen giver lidt mere overskud til at kunne glæde sig over julen. Den gør, at jeg får råd til at give mine børn julegaver. Jeg kan give min ældste nogle ting, han ønsker sig, så han kan tale med, når han kommer i skole. Jeg kan skabe den der særlige stemning, der skal til ved en højtid som julen. De får en jul, som jeg med god samvittighed kan se tilbage på og sige at, det var en god jul.” 

Læs Anne Marie's historie her

 

Familievejleder Lola Jensen udtaler om julehjælpen:

"Jeg har de sidste 31 år, i mødet med familier rundt om i landet, oplevet hvordan julen kan faktisk opleves ekskluderende og isolerende – specielt for de børn, som ikke kan se frem til den samme jul som deres kammerater.
Derfor er jeg glad for, sammen med Røde Kors, at hjælpe de familier, der har brug for en håndsrækning i julen og fordi jeg ved, at julehjælpen er en døråbner til invitere familierne ind i netværksaktiviteter og andre tilbud resten af året. Det er meget værd." 


Behovet for julehjælp til børnefamilier vokser

I løbet af fem år er julehjælpsuddelingen steget med mere end 300 procent og i år regner vi med at flere har brug for hjælpen. Når du giver et bidrag, så hjælper du børnefamilier i Danmark til at få en god jul. 

Graf _julehjaelp _internet NY (1)

 

 GIV JULEHJÆLP

 

FAKTA OM JULEHJÆLPEN

  • Hvert år uddeler Røde Kors julehjælp til udsatte børnefamilier i Danmark. Vi oplever et stigende behov for hjælp, og i år forventer vi, at mindst 7.300 børnefamilier har brug for vores julehjælp.
  • Julehjælpen består typisk af et gavekort til Coop på 800 kr. eller en julekurv fyldt med julens madvarer. Julehjælpen varierer lokalt og kan også indeholde lokale sponsorater og gaver til børnene.
  • Som en del af julehjælpen tilbyder vi familierne opfølgende hjælp og støtte resten af året i de områder, hvor Røde Kors har familierettede aktiviteter.