Hold jul med julevenner

I Røde Kors mener vi, at ingen skal sidde uønsket alene juleaften. Julen handler om hygge og fællesskab,  og med julevenner skaber vi kontakt mellem værter og gæster, der har lyst til at holde juleaften sammen. Gæster og værter mødes over en dejlig julemiddag og hyggelige juletraditioner. 

Tilmeld dig som vært eller gæst

Alle kan melde sig til, og det er nemt. Du skal bare udfylde formularen herunder. Så går vores frivillige i gang med matche dig/din familie med den helt rigtige julevært eller julegæst. Og vi forsøger at matche dig/din familie med nogle, som er geografisk tæt på dig.

Bliv Julegæst med Røde Kors og oplev gæstfriheden og hyggen ved juletraditionerne og den gode julemad.

”Det var en af de bedste oplevelser i 2017 uden tvivl”.

Julegæst 2017

Hvem er gæsterne? 

Det er rigtig mange forskellige mennesker, der melder sig som julegæster. Det er vores erfaring at rigtig mange af julegæsterne er enlige mænd eller kvinder i alle aldersgrupper, som ikke har mange andre muligheder for at holde jul i godt selskab. Nogle tilmelder sig sammen med deres børn, for at give dem en god jul.

Gæsterne kan også være asylfamilier, udvekslingsstuderende eller måske danskere med udenlandske rødder, som har boet her det meste af deres liv, men aldrig har prøvet at holde en dansk jul og er nysgerrige på at opleve den tradition, som fylder så meget for så mange af os.

 

Hvem er værterne?

Det er rigtig mange forskellige mennesker, der melder sig som juleværter. Det kan både være enlige, par med børn, eller flere familier der holder jul sammen, og som synes at det vil være hyggeligt at dele julen med flere julegæster.

Bliv julevært med Røde Kors, og oplev fornøjelsen ved at få nye julegæster rundt om bordet og glæden ved at give andre en god jul. Juleværtsfamilier er et meget vigtigt led i at kunne hjælpe de, som føler sig ufrivilligt alene i julen.

 

Vi kontakter dig

Vi kontakter dig, så snart vi har fundet en juleven til dig, og så anbefaler vi altid at I får en god snak inden I mødes. Her kan I fx aftale, om der er særlige hensyn til, hvilken mad der skal serveres, og om I ønsker at give hinanden små julegaver.

Kender du nogle, som skal høre mere om Julevenner? Så sig det endelig videre.

 

Tilmeld dig her!

Dine personlige oplysninger bliver ikke synlige på vores hjemmeside og behandles fortroligt. Du kan registrere dig som juleven frem til d. 20. december 2018 kl. 23.59.

Jeg ønsker at være
Jeg ønsker at være:
Vil du også være julegæst, hvis du ikke matches som julevært?
OBS! Vi plejer at få tilmeldinger fra dobbelt så mange værter som gæster. Derfor er der større mulighed for at blive matchet juleaften, hvis du også tilmelder dig som julegæst.

Vil du også være julegæst, hvis du ikke matches som julevært?

Dine oplysninger i tilmeldingsblanketten udleveres kun til din juleven.

Må vi kontakte dig efter jul for at:

I Røde Kors er det Landsforeningen Røde Kors i Danmark som er dataansvarlig. De data vi indsamler om dig som vært eller gæst, deler vi som nævnt ovenfor, med din juleven. Desuden gemmer vi dine persondata indtil julen er veloverstået, herefter bliver de slettet. 

Hvis du har givet samtykke til at vi må indhente erfaringer efter jul, vil du kort efter juleaften modtage et spørgeskema via mail. Det tager 5-10 min. at udfylde. Vi indhenter erfaringer, for at vi kan gøre Julevenner endnu bedre fremover og målrette indsatsen gæster og værters ønsker og behov. Svarene indgår i en større evaluering af Julevenner. Alle oplysninger behandles anonymt og Røde Kors kan ikke se hvem der svarer hvad på spørgsmålene. 

Ønsker du at trække dit samtykke tilbage, bedes du skrive til julevenner@rodekors.dk

Du kan læse mere om, hvordan vi i Røde Kors behandler dine oplysninger, i vores privatlivspolitik her.