Bliv Julevenner

     Tilmeldingen åbner 1. november 2019 – gå ind på www.julevenner.dk

Har du ikke nogen at holde juleaften med i år? Eller har du plads til en ekstra gæst rundt om julebordet.

Ingen bør sidde uønsket alene juleaften. Med Julevenner ønsker vi derfor at skabe mulighed for fællesskaber i julen.

Kender du nogen, som skal sidde alene juleaften, eller nogen, der har en ekstra plads om julebordet, så fortæl dem gerne om muligheden for at blive juleven.

Alle kan melde sig, og det er nemt. 

Hvad enten du ønsker at åbne din dør for et andet menneske juleaften, eller du ønsker at blive inviteret ind som julegæst, kan du fra 1. november gå ind på www.julevenner.dk og melde dig som julegæst eller julevært. 

Når du har fundet en juleven, du gerne vil fejre juleaften med, aftaler I selv det videre forløb. Vi anbefaler, at I får en god snak inden I mødes for at afstemme forventninger i forhold til mad, drikke, gaver, tidspunkter, transportmuligheder, fordeling af opgaver eller andet, der kan være relevant for jer.

I Røde Kors arbejder vi for at skabe fællesskaber – hele året. Men julen er en særlig tid, en tid der handler om hygge og glæde, og hvor fællesskab – eller mangel på samme - har ekstra stor betydning. 

Bliv Julegæst med Røde Kors og oplev gæstfriheden og hyggen ved juletraditionerne og den gode julemad.

”En skøn aften er ovre. En juleaften som den plejer og så alligevel ikke helt. I år havde vi nemlig fornøjelsen af en gæst fra Libyen. Det var både berigende og spændende at høre om hans liv og oplevelser. Samtidig var det fantastisk sjovt at fortælle ham om vores danske juletraditioner, som han deltog i med stor entusiasme. Vores familie er blevet et nyt bekendtskab og en stor oplevelse rigere."

Julevært           

Julegæst 2017

Hvem er gæsterne? 

Der kan være mange grunde til, at man ønsker at blive inviteret som julegæst til en hyggelig juleaften. Langt de fleste julegæster er enlige kvinder og mænd i alle aldre, som ikke har andre at fejre julen med. Nogle melder sig sammen med deres børn for at give dem en god jul.

Julegæster kan også være familier, som har boet mange år i Danmark, men aldrig prøvet at holde en dansk jul, asylfamilier, udvekslingsstuderende eller andre, der af den ene eller anden grund opholder sig alene i Danmark juleaften. 

 

Hvem er værterne?

Der er mange grunde til at melde sig som julevært. Glæden ved at glæde andre, oplevelsen ved at møde nye mennesker, det spændende ved at dele danske juletraditioner med andre kulturer og fornøjelsen ved fællesskabet er nogle af de tilbagemeldinger, vi får fra juleværter.

Værterne kan være både enlige i alle aldre med og uden børn, par med og uden børn og familier, der holder jul sammen. 

 

Vi kontakter dig

Vi kontakter dig, så snart vi har fundet en juleven til dig, og så anbefaler vi altid at I får en god snak inden I mødes. Her kan I fx aftale, om der er særlige hensyn til, hvilken mad der skal serveres, og om I ønsker at give hinanden små julegaver.

Kender du nogle, som skal høre mere om Julevenner? Så sig det endelig videre.

Vil du vide, hvad Røde Kors ellers gør i Julen? Læs alt om julehjælp her.