Røde Kors Parats hjælpelinje

Vi søger frivillige kolleger til at matche sårbare mennesker, der har brug for hjælp, med frivillige, der gerne vil give en hånd.

Bliv frivillig ved hjælpelinjen

Røde Kors Parat er et hjælpenetværk, hvor +10.000 danskere har skrevet sig op til at hjælpe et sårbart menneske eller Røde Kors, når der er brug for det i nærheden af der, hvor de bor. Det kan være indkøbshjælp, en hånd til små praktiske opgaver derhjemme eller en at følges med til lægen osv.

Kernen i Røde Kors Parat er Hjælpelinjen, der har hjemme på Røde Kors' landskontor på Østerbro i København. Her tager frivillige alle hverdage mellem kl. 10-15 og to aftener om ugen (kl. 16-19) imod opgaver fra mennesker, der har brug for hjælp, og matcher dem med frivillige parathjælpere, der gerne vil give en hånd.

Det er her i Hjælpelinjen, at vi drømmer om flere nye frivillige kolleger.

Vil du være med? 

Som frivillig i Røde Kors Parats Hjælpelinje taler du med mennesker i hele landet, der ikke har et netværk at trække på. Du finder hjælp til at løse deres akutte behov og er med til at skabe tryghed, ro og glæde.

Kort og godt går opgaven som frivillig ud på, at:

  • Tage imod henvendelser fra mennesker, der har brug for hjælp og tale med dem om deres behov og situation
  • Kontakte frivillige parathjælpere for at finde et godt match til opgaven
  • Henvise til andre muligheder, i og udenfor Røde Kors, hvis behovet ikke kan løses inden for rammerne af Røde Kors Parat

Du bliver en del af et stærkt frivilligt fællesskab på Røde Kors’ landskontor.

Vi er gode til at hjælpe hinanden og løser opgaverne, specielt de udfordrende, i fællesskab. Vi sørger for, at du bliver lært godt op, når du starter, og gør os umage for løbende at lære i fællesskab. Vi afholder faglige frivilligarrangementer 4-6 gange om året, en sommerafslutning og julefrokost.

Der er frokost/aftensmad, kaffe/the og lidt sødt undervejs, når du er på vagt.

Ræk ud, hvis du vil vide mere!

Vi håber, du har lyst til at blive en del af holdet og være med til at skabe små hverdagsmirakler over hele landet gennem en telefon.

Har du spørgsmål eller vil vide mere, er du velkommen til at kontakte vores frivilligkoordinator, Line, på: Likje@rodekors.dk

Du kan læse mere om Røde Kors Parat på rodekors.dk/parat

Bliv en del af vores hjælpetelefon

Udfyld formularen nedenfor for at tilmelde dig. Du skal minimum være 18 år.