Røde Kors har drevet asylcentre siden 1984. Driften sker efter kontrakt med staten. Røde Kors står for den humanitære og praktiske indsats, mens udlændingemyndighederne tager beslutninger om de konkrete asylansøgninger.

Vi arbejder for, at asylansøgere i Danmark har en tryg, meningsfuld og værdig hverdag, mens de venter på en afgørelse i deres ansøgning om asyl. Vi har fokus på, at asylansøgerne kan fastholde og udvikle et perspektiv for fremtiden, uanset om asylsagen fører til opholdstilladelse eller afslag.

Røde Kors asylcentre rummer alt det, der skal til for at få en hverdag til at fungere: Børnehave, skole, aktivering og undervisning for voksne, sundhedsklinik og socialfaglig støtte, når der er brug for det. Engagerede Røde Kors frivillige står derudover for en bred vifte af fritidstilbud lige fra leg og sport til cykelværksteder og lektiecaféer.

Røde Kors’ asylafdeling er en fleksibel og dynamisk organisation med en høj grad af beredskab. I perioden med mange asylansøgere stod vi for driften af mere end 30 asylcentre. I dag driver vi fem af de største asylcentre på Sjælland og i Midtjylland. Røde Kors varetager også sundhedsmæssige og sociale opgaver på udrejsecentrene.

Opdatering Vi udskifter alle billeder på hjemmesiden, så der vil midlertidigt fremgå et standardbillede flere steder på sitet.
STØT NU