Donationer fra private

På vores centre har vi altid brug for tøj, sko og uåbnede skønhedsprodukter. Der er generelt efterspørgsel efter sportstøj, sneakers og tøj til unge mænd samt kufferter og rejse- og sportstasker i rengjort og brugbar stand. Tøj og sko kan afleveres i de store containere, der er opstillet i Røde Kors' asylcentre.

Hvis det er muligt, vil det være en stor hjælp for os, hvis din donation er mærket og sorteret efter køn og størrelse.

Hvis du har andre typer af donationer, så skriv gerne til nedenstående mailadresse med oplysninger om, hvad donationen er og hvilket center, det handler om. Her kan du også få svar på andre spørgsmål vedrørende donationer: asyldonationer@redcross.dk

Se også nederst på siden, hvem du kan kontakte, hvis du gerne vil i direkte kontakt med et bestemt asylcenter om en donation. Center Avnstrup og Center Jelling vil gerne have besked forud for en donation.

Arbejdsdag og inddragelse

Røde Kors Asyl samarbejder på tværs af centre, så donationerne kommer derhen, hvor der er størst brug for dem. Vi indgår landsdækkende aftaler, hvor det giver mening.

Store danske virksomheder har gennem tiden doneret alt fra møbler, tøj, sportsudstyr, tasker og skønhedsprodukter, ligesom flere virksomheder har doneret deres medarbejderes frivillige arbejdskraft til et center for en dag, hvor de for eksempel har gennemført børne- og idrætsaktiviteter og deltaget i forskønnelsesprojekter for og med beboerne.

Flere centre har også oprettet cykelværksteder, hvor donerede cykler bliver repareret af beboerne – også som en del af praktikforløb. I det hele taget er donationer, hvor beboerne selv kan blive inddraget, en succes. 

Fælles oplevelser

Vi har et godt samarbejde med forskellige foreninger, musikere, kunstnere og museer, som for eksempel donerer fribilletter, gratis koncerter og lignende.

Donationer som cirkusture, museumsbesøg, koncerter, festivalbesøg og andre oplevelser giver vores beboerne et glædeligt afbræk fra hverdagen på asylcenteret og gør en kæmpe forskel for børn og voksne - gode oplevelser altid er værd at samle på.

Salg af tøj og legetøj på centrene

Tøj og legetøj bliver solgt i asyloutlets til et symbolsk beløb. I vores modtagecenter, hvor beboerne endnu ikke modtager kontante ydelser, får de tøj og legetøj gratis.

Indtægten fra vores asyloutlets går til aktiviteter til glæde for beboerne. Er der tøj, der ikke bliver brugt, indgår det i Røde Kors’ generelle genbrugsarbejde.


Vi driver asyloutletten i samarbejde med frivillige og beboerne på centrene, der i fællesskab udvikler asyloutletten. Måske har du også lyst til at hjælpe til? Se mere hér:

Fødevarer

Vi har ikke mulighed for at tage imod fødevarer. Fødevaredonationer henviser vi til Fødevarebanken, som vi har en aftale med og som uddeler eventuelle donationer til vores asylcentre.

 

 

Kontakt vedrørende donationer:

asyldonationer@redcross.dk

Center Sandholm og Center Sjælsmark: Chamila Sten, cst@redcross.dk

Center Avnstrup: Tanja Karsten, tja@redcross.dk og Berit Sommer, beso@redcross.dk

Center Jelling, Thyregod og Sandvad: Ken Rinder, krs@redcross.dk