Bliv indsamler søndag d. 6. oktober

Gå en tur og få en oplevelse hele verden kan mærke. Tag dine børn med og giv dem et nyt perspektiv på verden. At der er mennesker, der ikke har råd til mad, og at nogle børn må flygte alene fra krig uden mor og far. At samle ind er lærerigt og sjovt - men det mærkes for alvor ude i verden. 

Din gåtur betyder nemlig, at vi kan hjælpe her og nu. For ude i verden står familier uden tag over hovedet og venter på vores hjælp. Kæmper mod oversvømmelser, fattigdom og sygdomme. Eller er på flugt fra krig. I Danmark har udsatte børnefamilier, hjemløse, voldudsatte kvinder brug for vores støtte og omsorg.

NB: Børn under 11 år skal ikke registreres, og de skal gå sammen med en voksen.
Unge mellem 11 og 18 skal gå to og to sammen.

Hvad går nødhjælpen til?

MAD

Som indsamler kan dine 3 timer give mad til 28 børn i en måned.

VAND

Som indsamler kan dine 3 timer give rent drikkevand til 37 mennesker i et år.

HUSLY

Som indsamler kan dine 3 timer give husly til to familier på flugt.

Så let er det at blive indsamler

 

Tilmeld dig

 

TILMELD DIG HER
Udfyld formularen og klik på "Bliv indsamler"

 

 

Få din rute

 

FÅ RUTE OG MATERIALER
Vi kontakter dig og giver dig en rute og materialer  

 

 

Gå ruten

 

GÅ TUREN 
Søndag d. 7. oktober får du udleveret en indsamlingsbøsse og går din rute

 

Hvad brugte vi pengene til i 2016?

 

Hvad gik pengene til i 2016

 

Derfor afholder vi landsindsamling

Vi samler ind, så vi kan hjælpe her og nu. Og så vi kan sikre den akutte og livreddende hjælp, når næste katastrofe rammer eller blodige konflikter sender mennesker på flugt.

Hvert år giver vi katastrofehjælp til 85 millioner mennesker verden over. Alene i Syrien når vores frivillige ud med nødhjælp til 4,5 millioner mennesker hver eneste måned. Og hvert år sender vi ca. 200 danske specialister ud i verden for at gøre en forskel i verdens brændpunkter. Netop nu gælder det ofrene for Monsunen i Bangladesh. I Syrien og sikrer vi livsnødvendig hjælp til børn og voksne tæt på frontlinjerne og i belejrede byer, og i Østafrika uddeler vi livsvigtige nødrationer til børn og voksne, der sulter. 

Når du melder dig som indsamler søndag den 7. oktober eller støtter indsamlingen med et bidrag, er du med til at hjælpe nogle af verdens mest udsatte mennesker. 

Du er med til at sikre, at vi kan være til stede i verdens brændpunkter og yde hjælpen, hvor behovet er størst. Når katastrofer rammer, og når krigen raser. 

Hver en krone tæller. Som indsamler vil du typisk samle 1.000 kr. ind. For det beløb kan vi for eksempel sikre midlertidigt husly til to familier på flugt.

Så ja, indsamlingen gør en forskel. Ja, hjælpen når frem. Ja, vi er altid til sted. Ude i verden og herhjemme. 

Spørgsmål og svar

Hvorfor laver Røde Kors en indsamling?

Hver eneste dag har mennesker brug for vores hjælp. Syv års krig i Syrien betyder, at mange familier er fanget i belejrede byer og må koge suppe på græs for at overleve. Og konflikten i Myanmar har drevet hundredtusinder børn, kvinder og mænd på flugt til verdens største flygtningelejr i Bangladesh. Herhjemme stiger antallet af hjemløse, der har brug for hjælp. Og voldsudsatte kvinder og deres børn har brug for en hånd til at skabe sig et nyt liv i tryghed.

Vi samler ind, så vi kan hjælpe her og nu, og når katastrofen rammer næste gang. Røde Kors er altid til stede i 191 lande, og hvert år hjælper vores 17 millioner frivillige millioner af nødlidende mennesker i hele verden og tusindvis af udsatte herhjemme.

Hvad går pengene fra indsamlingen til?

I 2018 samlede danskerne 16 mio kr. ind til Røde Kors-indsamlingen. Takket være alle de frivillige indsamlere og alle de danskere, der åbnede dørene for dem, har vi bl.a. sendt 2 millioner kroner til de mange børn og voksne på flugt fra konflikten i Myanmar, som nu bor i verdens største flygtningelejr i Bangladesh. 1 million kroner er gået til de mange familier, der lever på 8. år med krigen i Syrien.

500.000 kroner er røget afsted til ofrene for jordskælvet i Indonesien. Herhjemme gik 500.000 kroner til at sikre hjemløse en varm seng og 500.000 kroner til voldsudsatte kvinder, så de kan komme videre med et nyt liv i tryghed. Vi ved ikke, hvilke katastrofer der kommer i fremtiden, og derfor går langt de fleste af pengene til vores katastrofefond. Den betyder, at vi kan rykke ud omgående, når en katastrofe rammer.

Læs mere om, hvordan vi i Røde Kors brugte vores indsamlede midler i 2018

Må børn og unge være med til indsamlingen?

Ja! Børn under 11 år er velkomne, hvis de følges med en voksen. Det er en stor oplevelse af samle ind med sine børn. De lærer, at ikke alle har det lige godt. At der er børn, der aldrig kommer i skole, og at der er børn, der må flygte alene fra krig og katastrofe. At vi skal hjælpe hinanden.  Du får kvalitetstid med dine børn eller børnebørn på en anderledes måde. Så tag familien på en gåtur og udvid samtidig børnenes verden.

Børn og unge mellem 11 og 18 år skal følges ad to og to, når de samler ind.

Hvordan er det at være med til indsamlingen?

Nedenunder har vi samlet en lang række historier fra Instagram til dig. Så kan du få en fornemmelse af, hvordan andre har oplevet det at samle ind. Hvis du holder musen henover et billede, kan du læse lidt mere om oplevelsen.