Lad begravelsen redde liv 

Til bisættelsen ærer vi den afdødes liv og takker for de gode stunder. Og det sidste farvel kan vare længe, hvis du ønsker dig mindegaver i stedet for blomster og kranse, der jo visner alt for hurtigt. Mindegaver er et bidrag i afdødes navn, der kan gøre en mærkbar forskel for et menneske i nød. Mindegaven kan blive til mad til et sultent barn eller husly til mennesker på flugt. Det er en smuk måde at mindes det menneske, du har mistet.

Mindegaver er nødhjælp og håb 

Når du ønsker dig, at familie og venner sender et bidrag til nødhjælp i stedet for at bruge penge på en bårebuket eller en krans, hjælper du mennesker i akut nød. Du ærer det liv, der er sluttet, ved at bringe håb og konkret hjælp til dem, der trænger allermest. For hvert bidrag, dine gæster sender, redder du liv i et af verdens brændpunkter. Du sender ganske enkelt mad, vand, husly og lægehjælp til verdens fattigste, mens I siger det sidste farvel. Vi synes ikke, der er en smukkere måde at tage afsked på.

Sådan redder bisættelsen liv:

  • Fortæl familie og venner om ideen. Brug avisannoncer eller de sociale medier til at forklare, at du ønsker bidrag til Røde Kors’ hjælpearbejde i stedet for traditionelle buketter. Og gør det klart, at det er vigtigt, at bidrag betales på de følgende måder og mærkes med afdødes navn, så du kan få en liste over mindegaver efter festen. De pårørende kan sende deres sidste hilsen her på siden, på Mobile Pay-nummer 468395 eller gennem banken på registreringsnummer 4183, konto 7380879. Husk, at man skal bruge afdødes navn som mærke/meddelelse!
     
  • Giv besked til Kirsten Poulsen på kipou@rodekors.dk om dato for bisættelse eller begravelse, afdødes navn og dit eget navn. Så er du sikker på, at vi holder øje med bidrag og forbereder en liste til dig
     
  • Få svar en uges tid efter bisættelsen, når alle mindegaver er landet hos os. Du får en liste over alle, der har sendt et bidrag og en evt. sidste hilsen. Og du får at vide, hvilket samlet beløb der er kommet ind til hjælpearbejdet, så du ved, hvilken forskel vi kan gøre takket være dit fine initiativ 

Ideer til kirken

Du kan evt. bede venner og familie om at medbringe en enkelt langstilket rose, lilje eller en anden blomst, som den afdøde holdt særligt af. På den måde er kirken smukt pyntet, mens I tager afsked, selv om der ikke er de traditionelle bårebuketter. Alt efter årstiden kan nyudsprugne bøgegrene eller markbuketter også være smukke at lægge på gravstedet, så I stadig bevarer lidt traditioner. 

Mindegaverne giver fradrag

Når venner og familie sender en mindegave til Røde Kors, sørger vi for, at de får skattefradrag. Alle bidrag til velgørenhed op til 18.300 kr. (for 2024) opnår skattefradrag. Alle mindegaver får skattefradrag, hvis vi kender den enkeltes cpr-nummer, så vi kan oplyse bidraget til SKAT. Og vi opbevarer naturligvis alle informationer på sikker vis. Læs mere om fradrag her.

Mad til sultende med din hjælp

250 kr. = En måneds mad til en sultende familie


 

Husly til flygtninge med din hjælp

430 kr. = Husly til en familie på flugt


 

Vi har haft meget med Røde Kors at gøre, fordi vi har en kontaktfamilie fra Congo. Så da jeg mistede min mand, ville vi gerne have, at der kom nogle bidrag til hjælpearbejdet i stedet for alle de blomster, som jo bare forsvinder igen. Vores kontaktfamilie sang en smuk salme på swahili i kirken som deres sidste hilsen til ham. Det blev en meget fin oplevelse at sige farvel på den måde.

Ida - ønskede penge i stedet for blomster

Bank 4183-7380879

MobilePay 468395