Danmarks Indsamling 2017 - giv mad til børn i Zimbabwe

Du kan hjælpe udsatte børn og deres familier i Zimbabwe, når Danmarks Indsamlings årlige show bryder frem på skærmen lørdag d. 4. februar på DR1 klokken 20. Danmarks Indsamling 2017 - Røde Kors

Resultat af Danmarks Indsamlingen 2017: 90.061.627,-

Tak til alle som har støttet i kampen mod sult. Jeres bidrag gør en kæmpe forskel.


For 11. år i træk afholder vi sammen med 11 andre hjælpeorganisationer og DR Danmarks Indsamling. Årets tema er børn og sult. Med vores andel af de indsamlede midler, vil vi bekæmpe sult og underernæring blandt børn i Zimbabwe.

Tørke og oversvømmelser

Klimaforandringer og vejrfænomenet El-Niño har skabt store oversvømmelser og den værste tørke i Zimbabwe i 35 år. De seneste års høst er slået fejl, og det har skabt en desperat situation for de mange familier, der er afhængige af at dyrke jordens afgrøder for at overleve. De har ikke nok mad til at mætte familiens munde.

Manglen på fødevarer rammer især børnene hårdt. 100.000 børn under fem år lider af undernæring. 

Børn truet af sult og underernæring

Når børn lider af underernæring, er risikoen for at blive ramt af infektioner som lungebetændelse eller malaria større. De kan have svært ved at blive raske og kan dø af sygdomme, man normalt ikke dør af.

Manglen på mad påvirker også børnenes skolegang. Børnene har svært ved at koncentrere sig, og nogle stopper helt i skolen, fordi forældrene ikke har råd til at betale for deres skoleuniformer og kladdehæfter.

Det går pengene til

Med Danmarks Indsamling samler vi penge ind til at hjælpe 15.000 sårbare børn og deres familier i Kariba og Binga distrikterne i det nordlige Zimbabwe, hvor tørken har ramt særligt hårdt. Skolebørn fra 5-12 år vil få et dagligt måltid i 24 grundskoler, så de kan blive sikret den rette næring og udvikle sig. Børn under to år vil få ernæringstilskud, så de kan vokse sig sunde og raske. Og udsatte familier vil få hjælp til bedre at kunne dyrke deres jord.