Danmarks Indsamling 2023

Efter mere end 10 års krig er hverdagen allerede hård for Syriens børn og unge. Men coronakrisen har kun gjort deres situation endnu mere håbløs. 

En hel generation af børn og unge er vokset op med vold, død og ødelæggelse. Bomber har smadret deres hjem, skoler og hospitaler, mens tusindvis er blevet forældreløse. De traumatiske oplevelser har sat dybe spor i krop og sjæl hos dem. Samtidig har mange haft begrænset adgang til skole- og læringstilbud og står uden nogen uddannelse.

Desværre er hverdagen kun blevet forværret af coronapandemien, som har presset landets i forvejen hårdt trængte økonomi. Flere unge står uden job, og endnu flere børn kan ikke komme i skole. Samtidig er det blevet sværere at leve sundt og få mad at spise, da priserne på dagligvarer er steget. Stress, frustration og meningsløshed fylder derfor endnu mere. 

Røde Kors vil med pengene fra Danmarks Indsamlingen hjælpe sårbare børn og unge i Syrien, så de får bearbejdet de traumatiske oplevelser gennem psykosocial støtte. Samtidig skal unge gives relevante erhvervsfærdigheder.

“Det er vigtigt, at vi samler denne generation op, før det er for sent. Derfor vil projektet særligt have fokus på at fremme deres mentale sundhed og trivsel. Samtidig skal flere unge have relevante færdigheder, så de kan fortsætte eller genoptage deres uddannelse, finde et arbejde eller starte deres egen forretning,” siger Heidi Raakjær Jespersen, projektleder i Røde Kors.  

Børn og unge i nogle af de hårdest ramte områder i Syrien vil blive tilbudt gruppeforløb, hvor de lærer at tale om deres følelser, tanker og oplevelser. Her vil de også lære, hvordan man holder en sund livsstil og beskytter sig selv mod coronavirus. Alt sammen skal være med til styrke og opbygge en selvtillid hos dem. Herudover vil unge i alderen 18-24 år også blive tilbudt undervisningstimer, hvor de bl.a. lærer basale kompetencer inden for IT og kommunikation.

Vores projekt

De penge, vi får fra Danmarks Indsamling 2023 går i år til at hjælpe krigsramte børn og unge i Syrien. Vi vil give dem et håb om en bedre fremtid efter mere end 10 års krig og en Corona-krise, der kun har gjort deres situation endnu mere håbløs.

 

Læs mere om projektet her

 

Om Danmarks Indsamling

Danmarks Indsamling er en fælles indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika, som DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag. Organisationerne arbejder for at hjælpe landene ud af fattigdom, hjælpe de mest udsatte mennesker til en fremtid og fremme FNs 17 globale verdensmål. Siden 2007 har danskerne med Danmarks Indsamling bidraget med mere end 957 millioner kroner, og hjulpet flere end syv millioner mennesker til en bedre tilværelse. 

De 12 deltagende organisationer er: PlanBørnefonden, Oxfam IBIS, CARE Danmark, Dansk Flygtningehjælp, Dansk Folkehjælp, Folkekirkens Nødhjælp, Læger uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, Red Barnet, UNICEF, SOS-Børnebyerne, og Røde Kors. Desuden kan 10 % af det indsamlede beløb søges af mindre organisationer til langsigtede udviklingsprojekter, der lever op til indsamlingens kriterier og årets tema.