Danmarks Indsamling 2018 - hjælp til børn uden hjem

Indsamlings-showet på DR1 blev afholdt d. 3. februar 2018. Men du kan stadig hjælpe verdens fattigste og udsatte mennesker. 

Tilmeld dig Røde Kors indsamlingen søndag d. 7. oktober 2018: på 3 timer kan du samle 1000 kr. ind til hjælpearbejdet. 

Thumbnail
Foto: Jakob Dall, 2017

Millioner af børn har intet hjem

For 12. år i træk afholder vi sammen med 11 andre hjælpeorganisationer og DR Danmarks Indsamling. Årets tema er Børn Uden Hjem og indsamlingen sætter fokus på de millioner hjemløse børn i verden. Nogle børn har aldrig haft et hjem. Andre lever på flugt fra krig, konflikt, sult eller fattigdom. Danmarks Indsamling løber i hele januar måned og kulminerer i et stort TV-show på DR1 lørdag den 3. februar med Lise Rønne og Christian Degn som værter.

Vi vil hjælpe flygtningebørn i Sydsudan

Når danskerne støtter Danmarks Indsamling går pengene til 12 konkrete projekter. I år går Røde Kors' andel af pengene til at hjælpe de børn, der lever på flugt i det krigsramte Sydsudan. Og der er hårdt brug for hjælpen.

I Sydsudan er omkring 4 mio. mennesker tvunget på flugt fra blodige kampe og ødelæggelser. Mere end halvdelen af dem er børn. Det er børn, der er flygtet fra deres trygge hjem og alt de kender til. Børn, som har oplevet krig helt tæt på og som nu lever med konsekvenserne: mange er blevet skilt ad fra deres forældre, kan ikke komme i skole, har oplevet tab, voldsomme overgreb eller er blevet tvunget ind i et liv som børnesoldat. Kort sagt er det børn, der er blevet frarøvet deres barndom.

Det går pengene til

Med Danmarks Indsamling samler vi penge ind til at hjælpe 8.000 børn i hovedstaden Jubas største flygtningelejr. Børnene skal have et trygt rum til leg og spil, så de kan få krigen på afstand og udvikle sig som andre børn:

"Legene er ikke kun vigtige for børnenes trivsel. De kan give struktur i en ellers kaotisk hverdag og lære børnene, hvordan de skal interagere med andre børn. Børn, der har været udsat for traumatiske oplevelser vil ofte have svært ved den frie, spontane leg. Derfor er det så vigtigt at give dem trygge rammer, de kan lege og udfolde sig i," fortæller Røde Kors' programkoordinator for Østafrika Pia Lorentzen. 

Ud over den psykosociale indsats vil projektet også opgradere de børnevenlige områder i lejren ved at installere vandtank og latriner, så børnene altid har adgang til rent vand og har et trygt sted at gå på toilettet.