Styrk gadebørn i Etiopien

Børn har ret til at være børn. Til at lege, til at gå i skole, til at være trygge. I Danmark tager vi det for givet; det er en kulturel selvfølge. Men andre steder i verden er virkeligheden ikke for børn. I Etiopiens hovedstad, Addis Ababa, lever tusinder af børn et farligt liv på gaden.

Mindst 10.000 børn under 18 lever på gaden i Addis Ababa, et tal der er steget markant de seneste år. Dårlig økonomi i landområderne og etniske konflikter tvinger børnene til hovedstaden, hvor de håber på at få et bedre liv. Sådan går det desværre kun for få af børnene. Mange ender på gaden, hvor de bliver udsat for vold og overgreb, og det er svært at få dækket de basale behov som sundhed, husly og mad. Derfor udvikler de ofte mentale problemer. Nogle børn bruger euforiserende stoffer for at holde tilværelsen ud.

Med midler fra Danmarks Indsamling vil Røde Kors sammen med lokale NGO’er lette adgangen for at give gadebørnene en bedre fremtid. Projektets mål er at nå ud til så mange af de tusinder af gadebørn som muligt og støtte 800 børn med den helhedsorienterede indsats på rehabiliteringscentrene. Med støtte og nye kompetencer vil det være muligt for børnene at vende hjem

Vær med i Danmarks Indsamling og styrk udsatte gadebørn i Etiopien. Dit bidrag skaber muligheder og håb. For børnene. Og for verden.

Vores projekt

De penge, vi får fra Danmarks Indsamling 2020, går i år til gadebørn i Etiopien. Røde Kors vil skabe trygge rammer for de udsatte børn på gaden og give dem håb for en bedre fremtid.

 

Læs mere om projektet her

 

Danmarks indsamling logo

 

Om Danmarks Indsamling

Danmarks Indsamling er en fælles indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika, som DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag. Organisationerne arbejder for at hjælpe landene ud af fattigdom, hjælpe de mest udsatte mennesker til en fremtid og fremme FNs 17 globale verdensmål. Siden 2007 har danskerne med Danmarks Indsamling bidraget med mere end 957 millioner kroner, og hjulpet flere end syv millioner mennesker til en bedre tilværelse. 

De 12 deltagende organisationer er: PlanBørnefonden, Oxfam IBIS, CARE Danmark, Dansk Flygtningehjælp, Dansk Folkehjælp, Folkekirkens Nødhjælp, Læger uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, Red Barnet, UNICEF, SOS-Børnebyerne, og Røde Kors. Desuden kan 10 % af det indsamlede beløb søges af mindre organisationer til langsigtede udviklingsprojekter, der lever op til indsamlingens kriterier og årets tema.