Boblberg og Røde Kors samarbejder for at styrke fællesskaber og bekæmpe ensomhed

En ud af fem danskere føler sig uden for fællesskabet. Og ensomhed er noget, over 300.000 danskere siger, de er ramt af. Det er en falliterklæring for et velfærdssamfund som Danmark. 

Boblberg (Danmarks største digitale borger-til-borger platform) og Røde Kors i Danmark er derfor indgået i et enestående strategisk samarbejde for at styrke fællesskabet og bekæmpe ensomhed i Danmark.

Vi tror, vi kan halvere antallet af ensomme og dem, som føler sig uden for fællesskabet. Målet er at bringe 500.000 danskere ind i fællesskaber. Fællesskaber, der vel at mærke, er baseret på frivillighed.

Samarbejdet er enestående, fordi Boblberg og Røde Kors i fællesskab vil bringe over 200.000 digitalt engagerede danskere på Boblbergs platform sammen med Røde Kors’ 204 lokalafdelinger, 34.000 frivillige og potentielt set alle landets kommuner.

Enestående, fordi samarbejdet vil omsætte et meget stort digitalt engagement til fysiske møder mellem mennesker. 

Ambitionen er at engagere 500.000 danskere i nye fællesskaber inden udgangen af 2022. Det svarer til, halvdelen af de danskere, der føler sig ensomme og uden for fællesskabet.

Platformen Boblberg har oplevet en eksplosiv vækst siden 2017. I dag søger, eller tilbyder, flere end 200.000 danskere fællesskaber på platformen. Røde Kors har på samme vis oplevet stor vækst i både engagement og antallet af frivillige.

Boblberg og Røde Kors har større ambitioner på egne og Danmarks vegne.

Det digitale som døråbner til fysiske fællesskaber

Ingen skal føle sig uden for et fællesskab. Skal det lykkes, må det digitale og fysiske mødes på en ny måde. Boblberg og Røde Kors vil omsætte det forhold, at danskerne er et af verdens mest digitale folkefærd, 98 % af danskerne er på internettet, til at danskerne bliver det folkefærd med flest fysiske fællesskaber.

I Røde Kors mener vi, at det skal være meget lettere at engagere sig i fællesskaber.
Vejen fra behov til handling skal være kortere. Og der skal være et uendeligt antal måder at engagere sig på. Også hvis man kun har 10 timer tilovers om året. Vi tror på det digitale som døråbner mellem mennesker. Vi tror, Boblbergs platform er præcis den nøgle, der kan åbne den dør.

Boblberg er stolte over, at allerede 81 % af de, der ønsker et fællesskab på Boblberg, får svar.

Boblberg er sat i verden for at hjælpe folk med at finde vej til hinanden og indgå i fællesskaber. Boblberg oplever også, at flere og flere opretter bobler med udfordringer, der kræver anderledes fællesskaber. Bevidst udviklende fællesskaber, som blandt andet Røde Kors kan tilbyde. Det fælles samarbejde vil tilbyde flere meningsfulde fællesskaber, og vil kunne udrulle platformens potentiale. Når allerede over 200.000 danskere er engageret på platformen over hele landet, så er 500.000 danskere et realiserbart mål  med alle kommuner i Danmark ombord.

Samarbejdet mellem Boblberg og Røde Kors er også åbent for andre partnere. Mange fællesskabsønsker handler om motionsvenner, rejser, dans, madklubber, kortklubber og hundevenner. Andre drejer sig om hjælp til komplekse personlige problemer. Det er mennesker, der føler sig alene, angst eller ensomme. Det er mennesker, der mangler venner og veninder og søger en at snakke med.

Boblberg og Røde Kors vil gerne invitere hele det danske civilsamfund med ombord til at understøtte flere fysiske fællesskaber.

Boblberg handler om venskaber og fællesskaber

Boblberg er stiftet af to tvillinger og deres fætter i 2013 med det formål at styrke fællesskaber og motivere inaktive borgere, forebygge ensomhed og sikre borgernes mentale og fysiske sundhed.

Det er en digital opslagstavle, hvor man kan oprette såkaldte bobler, hvor man søger alt fra nogen at gå tur med, nye bekendtskaber til andre i samme livssituation som én selv.

Ved udgangen af 2017 var der 40.000 danskere på Boblberg; i dag er der over 200.000. Boblberg samarbejder med flere end 30 kommuner og en lang række samarbejdspartnere. Platformen er uden reklamer, har høj datasikkerhed og der sælges ingen data om brugerne.

Læs mere på boblberg.dk

Det er let at komme i gang med Boblberg

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Opret din profil nu

Boblberg er finansieret af de samarbejdende kommuner. Det er gratis for medlemmer at bruge Boblberg. Fuld adgang til platformen kræver, at kommunen abonnerer på Boblberg. Se om din kommune er med her.