Røde Kors’ Eftersøgningstjeneste

Kontakt os her.

Alle har ret til vished om, hvad der er sket med deres familie. Røde Kors’ Eftersøgningstjeneste hjælper mennesker med at genetablere kontakten til deres nærmeste. Det har vi gjort i næsten 150 år, uanset hvor og hvordan familierne er blevet adskilt.

Hvert år mister tusindvis af mennesker kontakten med deres nære, som følge af krige, katastrofer og konflikter. Uvisheden holder mennesker i en udsat situation, hvor bekymring og magtesløshed fylder alt.

Røde Kors’ Eftersøgningstjeneste er en del af det unikke globale netværk, Restoring Family Links. Vi samarbejder på tværs af 190 lande for at;

  1. Eftersøge familiemedlemmer
  2. Sende personlige beskeder, hvor al anden form for kommunikation såsom internet og telefonnet er brudt ned
  3. Anskaffe fængselsbevis og dokumentation, hvis du har været krigsfange og har brug for rehabilitering og kompensation

I 2019 afklarede Røde Kors’ Eftersøgningstjeneste 81 sager. I 31 af sagerne hjalp vi mennesker i Danmark med at få genetableret kontakten til deres nærmeste. I 2019 startede vi 145 nye sager, hvor der i alt blev eftersøgt 196 personer.
Lige nu omhandler 33% af vores sager Anden Verdenskrig, hvor vi hjælper danskere med at afklare deres forfædres skæbne under 2. Verdenskrig.

Der kommer ikke færre sager i Eftersøgningstjenesten, selvom verden oplever markant teknisk og kommunikativ udvikling. Sagerne er talrige og mere komplekse og udfordrende, fordi de foregår som led i væbnede og langvarige konflikter, undervejs på flugtruten og mellem familiemedlemmer, hvor den yngste eller ældste generation ikke er vant til moderne kommunikationsmidler.

Har du mistet kontakten til din familie – eller kender du nogen, der har? Så kontakt tracing@rodekors.dk

Vores globale netværk Restoring Family Links muliggør effektiv eftersøgning i hele verden. Læs mere her: https://familylinks.icrc.org/

Da jeg hørte hans stemme var jeg slet, slet ikke i tvivl. Det var et helt ubeskriveligt øjeblik. Han spurgte straks, hvordan det gik med vores datter, og vi græd og kunne ikke holde op med at græde. Samtidig var der så meget, vi skulle fortælle hinanden om alt det, der var sket i de fem år. Det var meget, meget overvældende

fortæller Rani der fandt sin mand igen på Eftersøgningstjenestens onlineportal Trace the Face.Se hvordan Eftersøgningstjenestens onlineportal "Trace the Face" har hjulpet familier med genforeningen:

 

VIL DU VIDE MERE?

Du kan læse mere om Eftersøgningstjenestens globale netværk og udvikling på Restoring Family Links https://familylinks.icrc.org/