Velkommen til Røde Kors Frivillighus

Frivillighuset er en fysisk ramme for udviklingen af Røde Kors’ aktiviteter. Her inspirerer, nytænker, udvikler og deler vi vores viden og erfaringer. Samtidig er huset en invitation til nye frivillige om at være med i Røde Kors’ arbejde. Vi inviterer også omverdenen til dialog i huset. Frivillighuset er muliggjort af en donation fra A.P. Møller Fonden.
 
Når du træder ind ad døren til Frivillighuset sørger frivillige værter og medarbejdere for, at frivillige, gæster, nysgerrige og skoleklasser får en god velkomst i Røde Kors.

 

Arrangementer i Frvillighuset

Her vil du kunne se fremtidige arrangmenter, som vil forgå i Røde Kors Frivillighus

Ny signaturbygning

Frivillighuset er en tilbygning til Røde Kors’ landskontor på Blegdamsvej i København og er tegnet af COBE, som har udviklet huset sammen med Røde Kors-frivillige. Huset er en trekant-formet bygning, hvor hele tagfladen er én stor trappe.
 

En særlig Røde Kors oplevelse

Frivillighuset huser også ”Røde Kors Oplevelsen” - et oplevelsesrum, hvor de ældste elever i folkeskolen og andre nysgerrige, kan prøve kræfter med Røde Kors’ arbejde. Gennem dilemmaer og historier kan eleverne selv prøve at være Røde Kors-arbejder. Det er gratis at besøge Oplevelsen, og det er primært frivillige, der viser eleverne rundt.

Du kan booke et besøg på oplevelsen@rodekors.dk

Læs mere om oplevelsen her

 

Vil du være med?

Hvis du har fået lyst til at være en del Røde Kors Frivillighus, som frivillig i velkomsten, i vores Oplevelsescenter eller som del af vores nystartede frivillige eventteam.

Skriv til frivillighuset@rodekors.dk
 

 

 

“Frivillighuset er et mødested for dig og mig og alle, der vil være med til at udvikle Røde Kors’ frivillige indsats for udsatte mennesker i Danmark og i verden”

Et mangfoldigt mødested for alle

Frivillighuset er et mødested med mangfoldige muligheder.

I det daglige bliver Frivillighuset brugt til møder, workshops, oplæg, kurser og konferencer målrettet vores frivillige, medarbejdere og samarbejdspartnere. Vi inviterer også til en række forskellige arrangementer og møder, der henvender sig til dig, som er nysgerrig og gerne vil vide mere om Røde Kors’ arbejde.

Frivillighuset lægger blandt andet rammer til:

  • Arkitekturrundvisninger (du kan booke en rundvisning på frivillighuset@rodekors.dk)
  • Kulturnatten i København
  • Copenhagen DOX Filmfestival
  • Månedlige introduktionsmøder til Røde Kors
  • Kåring af Årets Førstehjælper
  • Cross Talks (videns- og debatarrangementer med forskellige temaer)
  • Årligt lagersalg (hold øje på Røde Kors’ Facebookside)
  • Østerbro Åben – festival i København Ø

Frivilighuset billede galleri

STØT NU