Ferielejr for børn og voksne

Røde Kors ferielejre er et tilbud til børn og voksne, som ikke ellers har mulighed for at få en ferieoplevelse sammen.

 

Thumbnail

 

Ferielejrene giver et pusterum for familier, som allerede er i kontakt med Røde Kors, og frivillige sammen. Over 3-5 dage hygger man sig med afslapning og sjove aktiviteter, udflugter og gåture. Alle tager derfra med en oplevelse af at have været på ferie – en ferie, som familierne ikke ellers ville have mulighed for at give deres børn.

Ferielejrenes deltagere er udsatte familier fra Røde Kors’ sociale aktiviteter, en mangfoldig gruppe bestående af sårbare etniske minoriteter, voldsramte kvinder og andre trængte familier.

Gode ferieoplevelser til børn og voksne

Røde Kors begyndte arbejdet med ferielejre i 2005. Det startede som et initiativ under integrationsarbejdet, fordi frivillige oplevede, at mange flygtningefamilier ikke havde råd til at give deres børn en ferieoplevelse. I dag, ti år senere, er lejrene et tilbud, som retter sig til alle udsatte familier.

Igennem årene har Røde Kors oplevet et stigende behov for støtte til ferieoplevelser, og tendensen fortsætter: Flere og flere familier i Danmark har behov for en hjælpende hånd. I takt hermed har antallet af ferielejre også været støt stigende fra 4 familielejre i 2005 til 16 lejre i hele landet i 2015.

Arbejdsmarkedets Feriefond og lokale fonde støtter Røde Kors’ ferielejre.

Er din lokalafdeling interesseret i at lave en ferielejr, eller kender du en Røde Kors familie, som gerne vil med på ferielejr? Så kontakt din lokale Røde Kors afdeling eller Landskontoret på familielejr@rodekors.dk

Hverdagen kan være svær, så det at have et afbræk på Røde Kors’ ferielejr er noget helt særligt for os. Vi har aldrig været på ferie sammen. Det har der ganske enkelt ikke været råd til. Det er vigtigt at mine børn, ligesom andre børn, kan få en ferieoplevelse. På den måde er mine børn ikke de eneste, som vender tilbage i skolen og børnehave efter sommerferien og ikke har været på sommerferie. Det betyder altså rigtig rigtig meget.

Deltager på Røde Kors ferielejr og enlig mor til tre

Det giver et sammenhold på kryds og tværs. Vi giver familierne en oplevelse og et fællesskab, hvor der også er nogle, de kan snakke med, og som indimellem bare lytter. Folk kommer jo med forskellige baggrunde. Selv får jeg også en fantastisk oplevelse og gode minder. Så vi får hver især noget med herfra.

Frivillig på Røde Kors ferielejr

1:15 minutes Røde Kors ferielejr

Få de vigtigste historier direkte i din indbakke

Når jordskælv, orkaner og flodbølger smadrer alt, flyver nødhjælpsarbejder Peder af sted med det samme. Han har amputeret et ben med en schweizerkniv og fået en pistol for panden, men han giver aldrig op. 

Vil du høre mere?

Vi er til stede i katastrofer og krige og i dit lokalområde, og vi vil så gerne dele de vigtigste historier med dig.  

Du kan til enhver tid afmelde nyhedsbrevet nederst i mailen. Se vores politik om persondata her