Manal flygtede gennem vinterkulden

36-årige Manal har på egen krop mærket den hårde vinter, der lige nu raser i Mellemøsten. Hun er netop flygtet til Helsingør fra krigen i Syrien. Flugten var meget kold, og hun havde svært ved at holde varmen.manal
 
 

Syrien > Syriens flygtninge > Manal flygtede gennem vinterkulden

13.01.2014. Tekst og foto: Julie Kragh Hansen

Sne, regn, blæst og temperaturer under frysepunktet. Sådan lyder vejrudsigten for de mange mennesker, som lige nu flygter fra Syrien.

En af dem, der netop er flygtet fra krigens rædsler i Syrien er 36-årige Manal. Hun rejste fra Damaskus den 7. december og kom til asylcenteret i Helsingør den 27. december. Som så mange andre, der flygter i den kolde vinter, var det svært for Manal at holde varmen undervejs.

Syrien og flygtninge: få overblikket over den humanitære situation

”Det har været en lang og meget, meget kold rejse. Jeg og de andre flygtninge har frosset. Det var svært at holde varmen, selv når vi sad tæt sammen. Det ekstra tøj, som jeg havde med mig i en taske, lånte jeg ud til et lille barn,” fortæller Manal.

Manal blev mødt med varme i Helsingør

På billedet har Manal den jakke på, som hun forsøgte at holde varmen i under den kolde rejse til Danmark. Det andet tøj har hun fået af asylcenteret i Helsingør.

”Jeg er meget taknemmelig for den venlighed og varme, jeg er blevet mødt med her i Danmark,” siger Manal.

Selvom vejret også her byder på regn, blæst og kulde holder asylcenteret i Helsingør nu Manal varm.

Vi hjælper syriske flygtninge, der kæmper for at overleve kulden, med blandt andet mad, husly, tæpper, madrasser, underlag, varmt tøj og varmeovne.

Hjælp Syrien - støt ofrene for krigen