Borgerkrigen i Syrien

Borgerkrigen i Syrien har lagt pres på store dele af landets nærområder. Næsten fire millioner flygtninge er fordrevet til Syriens nabolande, herunder Tyrkiet og Libanon, som har modtaget over 1½ million flygtninge hver.

Livet i nærområderne er hårdt, men for de som er flygtet hertil, gør det hverdagen mere tålelig. Her skal man ikke være bekymret for at blive ramt af skud eller være vidne til at se sit hjem blive bombet i stumper og stykker.

Oversigt over nærområder
Overnfor: Kort over Syriens nærområder

Alligevel er det ofte et ubarmhjertigt liv som flygtning. Folk har sagt farvel til deres familie, uddannelse og arbejde, venner og tager til takke med kummerlige forhold, hvor presenninger og træpaller ofte er den eneste beskyttelse mod vind og vejr. De er ludfattige og har hårdt brug for nødhjælpsrationer, vand og tæpper til at holde sig varme. De har brug for psykosocial hjælp til at bearbejde de sorger og den stress, som krigen har givet dem. Og de har brug for basal sundhedspleje og medicin.

Læs her om Sofiyya, hvis otte-årige søn Hadi er tvunget til at sælge sokker i stedet for at gå i skole i flygtningelejren i Jordan. Om Duhuk, som ikke har set sin mand i to år, og hvis datter døde af en hjernesygdom. Eller om Salloum, der flygtede fra et tre-etagers hus og nu bor sammen med sin familie under en stavl træpaller.

Forstå krigen i Syrien - læs vores FAQ her

SÅDAN HJÆLPER VI

  • Vi uddeler nødhjælp i form af mad, køkkensæt, hygiejneartikler, tæpper og madrasser
  • Vi driver mobile sundhedsklinikker
  • Vi hjælper med ambulancer, uddeling af medicin og medicinsk udstyr
  • Vi uddeler førstehjælpspakker og træner frivillige i førstehjælp
  • Vi giver psykosocial hjælp til børn og voksne på flugt fra krigen

SÅDAN KAN DU OGSÅ STØTTE

 

 

SMS - send SYRIEN til 1290
og støt med 100 kr.

Det koster 100 kr. + alm. sms takst.
Beløbet betales over telefonregningen.

Giro 7729499

Bank 4183-7729499

MobilePay 30 30 86 18

Indsamling  – start din egen indsamling her