Vores nødhjælpsarbejde i Syrien

I Røde Kors er vi til stede i Syrien for at få livsnødvendig nødhjælp ud til befolkningen. Siden krigens begyndelse i marts 2011 har vi fået adgang til nogle af de sværest tilgængelige områder, der i månedsvis – nogle gange i årevis – har været afskåret fra al hjælp udefra. Her er det lykkedes os at bringe hjælpen frem og evakuere syge og sårede. Hjælpen består blandt andet af mad, rent drikkevand, adgang til lægehjælp og basale materialer til at opretholde hygiejne.

Hjælp Syrien - støt vores indsamling her

Derudover hjælper vi med at få det lokale forretningsliv op at køre igen, så syrerne selv kan genopbygge deres liv og lokalområder.

 
Lægehjælp

1,4 millioner
syge og sårede modtog i 2017 lægebehandling.

Tæppe

153.000
fik i 2017 vintertøj. Blandt andet i Aleppo og Homs.

 


 

Kilde: Den Internationale Røde Kors Komité 2018


Frivillige uddeler nødhjælp i Syrien

Hver måned hjælper vi flere end 4,5 millioner syrere. Cirka 7.000 frivillige i Syrisk Arabiske Røde Halvmåne sætter hver dag livet på spil for at uddele nødhjælp og yde førstehjælp til syge og sårede.

Særligt børnene i Syrien og de, der er flygtet til Syriens nærområder, er udsatte. Nogle af de børnesygdomme, som i Danmark er udryddet, er i stor stil begyndt at bryde ud blandt syriske børn, fordi antallet af syriske børn, der bliver vaccineret, er faldet drastisk siden krigens udbrud.

Læs mere om kampene i Ghouta

Vi har adgang til nogle af de hårdest ramte konfliktområder, hvor civile ellers er fanget mellem de kæmpende parter. For eksempel faciliterede International Røde Kors og Syrisk Røde Halvmåne i december 2016 evakueringen af 35.000 mennesker fra det østlige Aleppo, som havde været belejret i årevis.

Læs mere om situationen i Aleppo

I byen Raqqa, der før krigen var Syriens sjettestørste by, er den civile befolkning under hårdt pres. Islamisk Stat udråbte den til ”kalifatets” hovedstad i 2014. Men da den i 2017 blev befriet, var vi – og andre nødhjælpsorganisationer – klar med hjælp til de indbyggere, der var blevet i Raqqa og til de, der var flygtet.

Læs mere om Raqqa

Nødhjælp i Syrien: så mange har vi hjulpet

I 2017 fik 15 millioner mennesker gavn af vores projekter med rent drikkevand i Syrien, mens 10 millioner mennesker modtog mad. Samme år fik 2,1 millioner uddelt hygiejnepakker, håndklæder, tæpper og andre materialer til husholdningen, mens 1,4 millioner syge og sårede modtog lægehjælp.

I andre belejrede og svært tilgængelige områder arbejder vi for at bringe nødhjælp ud til den civile befolkning. Det er en farlig opgave, og siden konflikten begyndte, har flere end 60 Røde Kors-frivillige mistet livet i forsøget på at hjælpe andre.

SÅDAN HJÆLPER VI

  • Vi uddeler nødhjælp i form af mad, køkkensæt, hygiejneartikler, tæpper og madrasser
  • Vi driver mobile sundhedsklinikker
  • Vi hjælper med ambulancer, uddeling af medicin og medicinsk udstyr
  • Vi uddeler førstehjælpspakker og træner frivillige i førstehjælp
  • Vi giver psykosocial hjælp til børn og voksne på flugt fra krigen

NØDHJÆLPSARBEJDE I SYRIEN 2016

Læs hele ICRC's rapport over Røde Kors' og Røde Halvmånes nødhjælpsarbejde i Syrien 2016.

 

ICRC rapport (engelsk)

Støt fast hver måned - red liv hver dag

Vil du gøre mere for de mennesker, der er ramt af krig og katastrofer? 
Som en fast bidragyder, så gør du stor forskel for hjælpearbejdet. Du får ambulancen frem, skaffer det rene vand, sikrer varme tæpper og den akutte hjælp til ofre. Gennem din faste støtte kan vi være der og redde liv. Hver dag, før, under og efter en katastrofe, verden over. Tak fordi du opretter dig til at gøre en forskel i dag. 

SÅDAN KAN DU OGSÅ STØTTE

 

 

SMS

SMS - send SYRIEN til 1290
og støt med 250 kr.

Det koster 250 kr. + alm. sms takst.
Beløbet betales over telefonregningen.
Giro

Giro 7729499

Netbank

Bank 4183-7729499

Mobilepay

MobilePay 30 30 86 18

Indsamling

Indsamling  – start din egen indsamling her