Syrien - krigen raser på 7. år

Krigen i Syrien har varet siden marts 2011 og har haft store konsekvenser for den civile befolkning i landet. Den Internationale Røde Kors Komité skønner, at flere end 400.000 mennesker er blevet dræbt og 1,5 millioner såret i den blodige konflikt, mens over 13,5 millioner har behov for humanitær hjælp.

Den langvarige krig har udløst en alvorlig flygtningekrise. Flere end 11 millioner syrere er flygtet fra deres hjem, og flere end 5 millioner mennesker har søgt tilflugt i andre lande - og tallene vokser fortsat.

Vi giver her et overblik over konflikten og sætter fokus på, hvordan Røde Kors yder nødhjælp i det krigshærgede land.

LIGE NU: HJÆLP oftene for angrebet i Ghouta - giv nødhjælp til Syrien

Ghouta er under voldsomme angreb. Alt tyder på, at det kun lige er startet. Vi er til stede. 
Læs om situationen i Ghouta.

Civilbefolkningen i Syrien er fanget i kollaps

Krigen i Syrien er en humanitær katastrofe. De årelange kampe har resulteret i et massivt økonomisk kollaps i landet, og 80 procent af befolkningen lever i fattigdom. Det betyder ifølge FN, at mere end seks millioner syrere står over for akut fødevareusikkerhed, mens mere end tre millioner børn under fem år er underernærede.

Få svar på dine spørgsmål om krigen i Syrien

Kampene i Syrien bliver ofte udkæmpet i tætbebyggede områder. Det betyder, at store dele af Syriens byer som for eksempel GhoutaAleppo, Homs og Raqqa ligger i ruiner. Men det betyder også, at civile ofte bliver fanget i kampene, eller at byer simpelthen bliver belejret. Ifølge FN lever mere end tre millioner syrere i belejrede eller svært tilgængelige områder.


15 millioner har haft gavn af vand- og sanitære projekter 10 millioner har fået mad 2,1 millioner har modtaget hygiejnepakker
15 millioner
havde i 2016 gavn af vores drikkevandsprojekter.
10 millioner
fik i 2016 uddelt mad
af Røde Kors.
2,1 millioner
modtog i 2016 hygiejnepakker, håndklæder, madrasser og tæpper.
1,4 millioner modtog lægehjælp 153.000 fik uddelt tøj  
1,4 millioner
syge og sårede modtog lægebehandling.
153.000
fik i 2016 vintertøj. Blandt andet i Aleppo og Homs.
Kilde: Den Internationale Røde Kors Komité 2017

Sådan giver vi nødhjælp i Syrien

I Røde Kors er vi til stede i Syrien for at levere basal og livsvigtig nødhjælp. Mad, husly, tæpper og behandling af sygdomme er blot nogle af de ting, som befolkningen mangler.

Vi hjælper syrere med at få gang i deres økonomi, så de kan genskabe deres liv og lokalsamfund - og ikke mindst deres værdighed.

På disse sider kan du læse mere om konflikten i Syrien og om, hvordan Internationalt Røde Kors og Røde Halvmåne arbejder for at hjælpe de syriske flygtninge og den lokale befolkning.