Krigen i Syrien

Borgerkrigen i Syrien har stået på siden marts 2011. Forskellige parter kæmper hårdt om magten i landet, og Internationalt Røde Kors' skønner, at over 400.000 er blevet dræbt i den blodige konflikt, mens over 13.5 millioner har brug for humanitær hjælp. Alle i Syrien kender nogen, der er døde i borgerkrigen, men de præcise tal bliver nok aldrig kendt.

Den langvarige krig har udløst en alvorlig flygtningekrise. Over 11 millioner syrere er drevet på flugt fra deres hjem, og over 5 milloner har søgt tilflugt i andre lande - og tallene vokser fortsat

Civilbefolkningen er fanget i kollaps

Vi giver her et overblik over konfliktens og sætter spot på, hvordan Røde Kors' nødhjælpsarbejde er med til at gøre hverdagen tålelig i det borgerkrigshærgede land. Her kan du blandt andre læse om Shaha Najma Noujoum, der er på flugt med sine børn og ikke har set sin mand i fire år. Og du kan læse den gribende beretning fra en læges nødhjælpsaktion i Aleppo.

Tidslinje: Konflikten i Syrien

Midt i krigens kaos er civilbefolkningen fanget. Situationen har skabt en humanitær katastrofe for Syriens befolkning. I mange områder er faren for død og lemlæstelse til stede hver dag.

Den årelange krig har resulteret i et massivt økonomisk kollaps i landet. Flere undersøgelser viser, at størstedelen af Syriens befolkning lever i ekstrem fattigdom. Rigtig mange af dem er børn.

Røde Kors' uddeler nødhjælp i Syrien


15 millioner har haft gavn af vand- og sanitære projekter 10 millioner har fået mad 2,1 millioner har modtaget hygiejnepakker
15 millioner
havde i 2016 gavn af vores drikkevandsprojekter.
10 millioner
fik i 2016 uddelt mad
af Røde Kors.
2,1 millioner
modtog i 2016 hygiejnepakker, håndklæder, madrasser og tæpper.
1,4 millioner modtog lægehjælp 153.000 fik uddelt tøj  
1,4 millioner
syge og sårede modtog lægebehandling.
153.000
fik i 2016 vintertøj. Blandt andet i Aleppo og Homs.
Kilde: ICRC 2017

International Røde Kors og Røde Halvmåne er til stede i Syrien for at levere basal og livsnødvendig nødhjælp. Mad, husly, tæpper og behandling af sygdomme er blot nogle af de ting, som befolkningen mangler.

Vores nødhjælpsarbejde i Syrien

Samtidig hjælper Røde Kors mange syrere med at få gang i deres økonomi, så de kan genskabe deres liv og lokalsamfund - og ikke mindst deres værdighed.

Røde Kors når ud til nogle af de mest sårbare mennesker i hele Syrien. Det kan kun lade sig gøre takket være de mange donationer, som Røde Kors og Røde Halvmåne får. Uden dem kan de omfattende og ofte farlige nødhjælpsaktioner ikke lade sig gøre.

På disse sider kan du læse mere om konflikten i Syrien, og hvordan International Røde Kors og Røde Halvmåne arbejder for at hjælpe de syriske flygtninge og den lokale befolkning.