Baggrund: Krigen i Syrien

Krigen i Syrien begyndte som folkelige protester i 2011, hvor der var demonstrationer mod landets styre i flere byer. Siden har konflikten udviklet sig til den rædsel af en borgerkrig, vi er vidne til i dag.

Midt i krigens kaos er civilbefolkningen fanget. Antal dræbte skal tælles i hundrede af tusinder. Antal flygtninge skal tælles i millioner.

Situationen har skabt en humanitær katastrofe for Syriens befolkning. I mange områder er faren for død og lemlæstelse til stede hver dag. Alle i Syrien kender nogen, der er døde i borgerkrigen. Ifølge Internationalt Røde Kors' officielle tal har op mod 400.000 mennesker mistet livet, men det præcise antal dræbte bliver nok aldrig kendt.

Røde Kors' nødhjælpsarbejde i Syrien

Røde Kors' uddeler nødhjælp i Syrien

15 millioner har haft gavn af vand- og sanitære projekter 10 millioner har fået mad 2,1 millioner har modtaget hygiejnepakker
15 millioner
havde i 2016 gavn af vores drikkevandsprojekter.
10 millioner
fik i 2016 uddelt mad
af Røde Kors.
2,1 millioner
modtog i 2016 hygiejnepakker, håndklæder, madrasser og tæpper.
1,4 millioner modtog lægehjælp 153.000 fik uddelt tøj
1,4 millioner
syge og sårede modtog lægebehandling.
153.000
fik i 2016 vintertøj. Blandt andet i Aleppo og Homs.
Kilde: ICRC 2017

Den årelange krig har resulteret i et massivt økonomisk kollaps i landet. Flere undersøgelser viser, at størstedelen af Syriens befolkning lever i ekstrem fattigdom. Rigtig mange af dem er børn.

International Røde Kors og Røde Halvmåne er til stede i Syrien for at levere basal og livsnødvendig nødhjælp. Mad, husly, tæpper og behandling af sygdomme er blot nogle af de ting, som befolkningen mangler.

Samtidig hjælper Røde Kors mange syrere med at få gang i deres økonomi, så de kan genskabe deres liv og lokalsamfund - og ikke mindst deres værdighed.

Røde Kors når ud til nogle af de mest sårbare mennesker i hele Syrien. Det kan kun lade sig gøre takket være de mange donationer, som Røde Kors og Røde Halvmåne får. Uden dem kan de omfattende og ofte farlige nødhjælpsaktioner ikke lade sig gøre.

På disse sider kan du læse mere om konflikten i Syrien, og hvordan International Røde Kors og Røde Halvmåne arbejder for at hjælpe de syriske flygtninge og den lokale befolkning.