Baggrund: Krigen i Syrien

Krigen i Syrien begyndte som folkelige protester i 2011, hvor der var demonstrationer mod landets styre i flere byer. Siden har konflikten udviklet sig til den rædsel af en borgerkrig, vi er vidne til i dag.

Midt i krigens kaos er civilbefolkningen fanget. Antal dræbte skal tælles i hundrede af tusinder. Antal flygtninge skal tælles i millioner.

Situationen har skabt en humanitær katastrofe for Syriens befolkning. I mange områder er faren for død og lemlæstelse til stede hver dag. Alle i Syrien kender nogen, der har døde i borgerkrigen. Ifølge Internationalt Røde Kors' officielle tal har op mod 400.000 mistet livet mennesker, men det præcise antal dræbte bliver nok aldrig kendt.

Den årelange krig har resulteret i et massivt økonomisk kollaps i landet. Flere undersøgelser viser, at størstedelen af Syriens befolkning lever i ekstrem fattigdom. Rigtig mange af dem er børn. Basal nødhjælp er livsnødvendig, for at de mennesker kan overleve. Mad, husly, tæpper og behandling af sygdomme er blot nogle af de ting, som befolkningen mangler.

Røde Kors er altid til stede

International Røde Kors og Røde Halvmåne er til stede i Syrien for at levere nødhjælp. Alene i 2016 fik 15 millioner forbedret deres drikkevandskvalitet, 10 millioner mennesker uddelt mad og 1,4 millioner sundheds- og sygepleje.

Røde Kors' nødhjælpsarbejde i Syrien

Samtidig hjælper Røde Kors mange syrere med at få gang i deres økonomi, så de kan genskabe deres liv og lokalsamfund - og ikke mindst værdighed.

Røde Kors når ud til nogle af de mest sårbare mennesker i hele Syrien. Det kan kun lade sig gøre takket være de mange donationer, som Røde Kors og Røde Halvmåne får. Uden dem kan de omfattende og ofte farlige nødhjælpsaktioner ikke lade sig gøre.

Se grafik over Røde Kors' arbejde i Syrien i 2016 - pdf

På disse sider kan du læse mere om konflikten i Syrien, og hvordan International Røde Kors og Røde Halvmåne arbejder for at hjælpe de syriske flygtninge og den lokale befolkning.

Deres historier