Vaccinationer til Sanáa og Hanáa

Familiefaren Eyad Higazi slæber sig igennem en hverdag i den syriske by Homs, hvor hans hus er bombet, og prisen på mælk til hans døtre er tidoblet. Men polio slipper han for at bekymre sig om efter dagens vaccination på Røde Kors-klinikken.

Marts 2016. Af Lene Vendelbo

Tvillingepigerne knuger den frugtkaramel, de hver fik efter poliovaccinationen hos sygeplejersken på hospitalet. Den skal ikke spises lige med det samme. 

Pigerne er fire et halvt år gamle. Krigen i deres land Syrien har varet længere tid, end de har levet. Og den har været umådelig hård lige netop i deres fødeby Homs.

”Vi var nødt til at flygte fra vores hjem, fordi der snigskytter og bomber, som gjorde, at det var alt, alt for farligt at bo der,” fortæller deres far 40-årige Eyad Higazi.

Voldsomme prisstigninger for flygtninge

Nu bor familien til leje et andet sted i Homs. Det har de gjort de sidste to år. Der er roligere nu, men problemerne er ikke væk.

”Situationen er stadig slem. Og oveni i det så stiger priserne voldsomt,” fortæller Eyad Higazi.

Og problemet er, at det samme ikke sker med lønningerne. Eyad Higazi er tankpasser, og han har for længst opgivet at købe kød. Nu prioriterer han, at døtrene får mælk.

”Men det er svært. Prisen på mælk er tidoblet fra 15 syriske pund til 150 syriske pund.”

Uden håb lever du i helvede

Selv om hverdagen synes håbløs, så mener Eyad Higazi, at man er nødt til at fortsætte.

”Jeg kan aldrig forlade Syrien. Det er mit land – uanset hvad. Og vi er nødt til at fortsætte med at håbe. Uden håb, så lever du i helvede.”

Eyad Higazi rejser sig, tager døtrene i hånden, og udtrykker glæde over, at vaccinationerne til pigerne er gratis på hospitalet, som Dansk Røde Kors støtter med penge fra EU.

Flygtninge i Syrien, få svar på dine spørgsmål her

 

Vaccinationer til Sanáa og Hanáa