Vi sender hjælp til Filippinerne

Situationen er kaotisk på Filippinerne efter tyfonens hærgen. Vi sender en IT- og kommunikationsenhed af sted fra Danmark for at hjælpe med genopbygningen.Tyfon Filippinerne 2
 
 
10.11 2013 kl. 09:35 Af Mathilde Risvig

Filippinerne arbejder lige nu med at få overblik over skadernes omfang efter landet fredag, blev ramt af den hidtil stærkeste tyfon på land.

Vi formoder 10.000 mennesker er omkomne, men de næste par uger vil for alvor vise, hvor hårdt landet er blevet ramt.

Vi sender hjælp af sted

Arne Vågen, katastrofechef i Røde Kors, siger:
"Nu sender vi en IT- og kommunikationsenhed til Filippinerne for at assistere. Den indeholder udstyr og specialister, der kan hjælpe med telefon- og internetforbindelser. 

Lige nu er de områder, hvor tyfonen har ramt, stort set i undtagelsestilstand. Vi hjælper, så Filippinsk Røde Kors, Internationalt Røde Kors og de lokale myndigheder er i stand til at koordinere, det  hjælpe- og genopbygningsarbejde, der nu skal til."

Her skal der sættes ind

Arne Vågen fortæller, at også vejnettet er brudt sammen og tyfonen har medført adskillige mudderskred. Veje er blokeret af træer og strømmen er i store områder forsvundet.

"Det handler om at hjælpe med kommunikation, så hjælpearbejdet kan koordineres. Folk skal findes og evakueres. Og når det er gjort, så handler det om adgang til rent vand, sheltre og krisehjælp," fastslår Arne Vågen.

Brug for hjælp

Vi følger situationen tæt, for filippinerne har brug for al den hjælp, de kan få.

Støt ofrene for tyfonen