Vi er blevet bedt om at evakuere sårede fra Øst-Aleppo

Vi er blevet bedt om at hjælpe med at evakuere omkring 200 sårede ud af Øst-Aleppo. 100 Røde Kors frivillige og ansatte er involveret i operationen og står klar med 10 ambulancer.92894734 Aleppo Manwithclamponarm 2
 
 

Vi har fået lov til at evakuere omkring 200 sårede ud af Øst-Aleppo. Det sker, efter der er indgået våbenhvile mellem parterne, og vi er blevet bedt om at hjælpe.

Vi har 100 frivillige og ansatte på stedet, som med 10 ambulancer er klar til at hjælpe som neutral aktør med at fragte sårede i sikkerhed og til behandling.

I løbet af få dage har danskerne givet 1 million kroner til vores arbejde i Aleppo og Syrien.

Støt vores arbejde i Syrien her

Enorme behov

De humanitære behov i Aleppo er enorme. Der er ingen elektricitet, hvilket også medfører, at der er ingen ordentlig opvarmning. Sundhedssituationen er alarmerende og nærmest ikke eksisterende.

I takt med at flere flygter, overfyldes opholdscentre, og mange udsættes derfor for det kolde vejr og utilstrækkelige sanitære forhold.

- Folk tager umulige beslutninger for at nå i sikkerhed. De baner sig vej gennem ødelagte bygninger, går i timevis. På ryggen bærer de sårede, syge. Sammen med små børn. De kommer til modtagelsescentrene uden nogen ting. Dette er en humanitær tragedie, som bliver værre dag for dag. Vi må gøre noget nu, fordi i morgen kan det være for sent, siger Pawel Krzysiek, som arbejder for Den internationale Røde Kors-komite.

Vi er til stede for både at hjælpe med at evakuere sårede og for at yde nødhjælp. Men eventuelle kampe og den store usikkerhed gør nødhjælpsindsatsen særdeles vanskelig og sårbar.

Støt vores arbejde i Syrien her

Uddeler mad og reparerer vandforsyning

Vi har opsat en mobil sundhedsklinik i det østlige Aleppo, som behandler 300 patienter om dagen, ligesom vi uddeler mad, madrasser, tæpper og andre basale nødvendigheder til civile.

I den vestlige del af byen uddeler vi mad, vand og forbedrer de sanitære forhold. Vi giver desuden lægehjælp fra tre mobile tre sundhedsklinikker og fra genopbyggede klinikker.

Vi arbejder på at reparere byens vandforsyning, så der igen vil være vandforsyning til det østlige Aleppo og en større vandforsyning i den vestlige del af byen. Reparationerne vil kunne sikre en stabil vandforsyning til millioner af mennesker på begge sider af fronten.