Damaskus

Damaskus er hovedstaden i Syrien og har mærket borgerkrigens konsekvenser. Læs om byen og om Røde Kors' arbejde i byen her.

Damaskus er Syriens hovedstad og landets næststørste by efter Aleppo. Den ligger i den sydvestlige del af landet op mod grænsen til Libanon.

Damaskus har været centrum for masser af handel og industri, og også statsadministrationen har haft stor betydning for byens vækst gennem tiden.

Siden krigen i Syrien begyndte i 2011, er byens udvikling gået ned i tempo. Byen har været ramt af terrorangreb, og i nogle bydele har der været hårde kampe mellem oprørsstyrker og regeringshæren.

Røde Kors er til stede i Damaskus

Røde Kors har uddelt nødrationer til dele af civilbefolkningen i Damaskus i løbet af borgerkrigen. Særligt har fokus været rettet mod Damaskus’ opland, hvor Røde Kors udover at uddele mad, vand og vintertøj har støttet landbruget med såsæd og gødning for at holde gang i landets egen produktion af fødevarer.

Selvom Damaskus kontrolleres af regeringen, er der fortsat uroligheder af og til i området omkring hovedstaden.

Støt fast hver måned - red liv hver dag

Vil du gøre mere for de mennesker, der er ramt af krig og katastrofer? 
Som en fast bidragyder, så gør du stor forskel for hjælpearbejdet. Du får ambulancen frem, skaffer det rene vand, sikrer varme tæpper og den akutte hjælp til ofre. Gennem din faste støtte kan vi være der og redde liv. Hver dag, før, under og efter en katastrofe, verden over. Tak fordi du opretter dig til at gøre en forskel i dag. 

 

SÅDAN KAN DU OGSÅ STØTTE

 

 

SMS - send SYRIEN til 1290
og støt med 100 kr.

Det koster 100 kr. + alm. sms takst.
Beløbet betales over telefonregningen.

Giro 7729499

Bank 4183-7729499

MobilePay 30 30 86 18

Indsamling  – start din egen indsamling her