Årets førstehjælper 2016: og de nominerede er...

Skuespiller Peter Mygind faldt livløs om i februar sidste år. Heldigvis gik en forbipasserende straks i gang med at give ham livreddende førstehjælp. Nu tager Peter Mygind hele sin familie med på førstehjælpskursus – se i videoen, hvad de lærte. Historier som Peters viser, at alle kan være med til at redde liv, hvis de kan førstehjælp. Det sætter vi fokus på ved igen i år at kåre Årets Førstehjælper.

Peter Mygind havde ikke været på et førstehjælpskursus, siden han var guide på Mallorca i 1984.

Det er derfor på tide med en genopfriskning, og han har taget sin kone Lise, sønnerne Julius og Valdemar med samt svigermor med på kursus.

2:15 minutes Peter Mygind på førstehjælpskursus

Peter var tæt på at dø

Selvom der bliver grint og pjattet undervejs, så ligger der alvor gemt bag beslutningen om at tage på førstehjælpskursus.

Sidste år blev Peter Mygind nemlig ramt af et hjertestop, der var tæt på at tage livet af ham. Heldigvis kom der i samme sekund en forbipasserende forbi, der kunne førstehjælp.

Derfor er Peter Mygind stadig i live og lærer nu, hvordan han kan redde andre, der lige som ham selv pludselig får brug for hjælp.

FAKTA OM FØRSTEHJÆLP

  • Hvert år falder 3.500 personer i Danmark om med hjertestop uden for hospitalet.
     
  • To ud af tre danskere, som falder om med hjertestop, får livreddende førstehjælp af vidner. Tilbage i 2001 var det kun hver femte.
     
  • For hvert minut der ikke gives livreddende førstehjælp, falder chancen for overlevelse med 10 pct.

Kilde: Trygfonden & Dansk Hjertestopregister

Vi kårer hverdagens førstehjælpshelte

Hver dag er der heldigvis mange danskere, der ikke tøver med at yde førstehjælp, når ulykken rammer. Tre af dem har vi nomineret til prisen ’Årets Førstehjælper 2016’ på 10.000 kroner, som vi uddeler hvert år.

De har alle tre ydet en fantastisk førstehjælpspræstation og reddet liv: