Syrien > Vores nødhjælpsarbejde

Vores nødhjælpsarbejde i Syrien

I Røde Kors er vi til stede i Syrien for at få livsnødvendig nødhjælp ud til befolkningen. Siden krigens begyndelse i marts 2011 har vi fået adgang til nogle af de sværest tilgængelige områder, der i månedsvis – nogle gange i årevis – har været afskåret fra al hjælp udefra. Her er det lykkedes os at bringe hjælpen frem og evakuere syge og sårede. Hjælpen består blandt andet af mad, rent drikkevand, adgang til lægehjælp og basale materialer til at opretholde hygiejne.

Hjælp Syrien - støt vores indsamling her

Derudover hjælper vi med at få det lokale forretningsliv op at køre igen, så syrerne selv kan genopbygge deres liv og lokalområder.


1,4 millioner modtog lægehjælp 153.000 fik uddelt tøj  
1,4 millioner
syge og sårede modtog lægebehandling.
153.000
fik i 2016 vintertøj. Blandt andet i Aleppo og Homs.
Kilde: Den Internationale Røde Kors Komité 2017

Frivillige uddeler nødhjælp i Syrien

Hver måned hjælper vi flere end 4,5 millioner syrere. Cirka 7.000 frivillige i Syrisk Arabiske Røde Halvmåne sætter hver dag livet på spil for at uddele nødhjælp og yde førstehjælp til syge og sårede.

Særligt børnene i Syrien og de, der er flygtet til Syriens nærområder, er udsatte. Nogle af de børnesygdomme, som i Danmark er udryddet, er i stor stil begyndt at bryde ud blandt syriske børn, fordi antallet af syriske børn, der bliver vaccineret, er faldet drastisk siden krigens udbrud.

Læs mere om kampene i Ghouta

Vi har adgang til nogle af de hårdest ramte konfliktområder, hvor civile ellers er fanget mellem de kæmpende parter. For eksempel faciliterede International Røde Kors og Syrisk Røde Halvmåne i december 2016 evakueringen af 35.000 mennesker fra det østlige Aleppo, som havde været belejret i årevis.

Læs mere om situationen i Aleppo

I byen Raqqa, der før krigen var Syriens sjettestørste by, er den civile befolkning under hårdt pres. Islamisk Stat udråbte den til ”kalifatets” hovedstad i 2014. Men da den i 2017 blev befriet, vi – og andre nødhjælpsorganisationer – klar med hjælp til de indbyggere, der var blevet i Raqqa og til dem, der var flygtet.

Læs mere om Raqqa

Nødhjælp i Syrien: så mange har vi hjulpet

I 2016 fik 15 millioner mennesker gavn af vores projekter med rent drikkevand i Syrien, mens 10 millioner mennesker modtog mad. Samme år fik 2,1 millioner uddelt hygiejnepakker, håndklæder, tæpper og andre materialer til husholdningen, mens 1,4 millioner syge og sårede modtog lægehjælp.

I andre belejrede og svært tilgængelige områder arbejder vi for at bringe nødhjælp ud til den civile befolkning. Det er en farlig opgave, og siden konflikten begyndte, har 64 Røde Kors-frivillige mistet livet i forsøget på at hjælpe andre.