Pablo hjalp familier med at overleve sult og tørke

Pablo V. Holm-Nielsen hjalp 1000 lokale familier med økonomisk støtte i det tørkeramte Kenya.Pablo I Kenya
 
 

Af Eskil Meinhardt Hansen 07/03/17


Hvordan udvælger du, hvilke familier, der skal have hjælp, og hvilke der ikke skal, når knap tre millioner mennesker er i fare for at sulte? Det var netop Pablo V. Holm-Nielsens opgave, da han tidligere i år var udsendt til den nordlige del af Kenya, som  har været hårdt ramt af tørke.

Han uddelte sammen med Kenya Røde Kors penge til cirka 1000 familier. Hver familie fik 200 kroner hver måned i fire måneder. Udvælgelsen af de mest trængende familier skete i  tæt samarbejde med de lokale, som i hver landsby skulle være med til at udpege de hårdest ramte.

”Jeg er meget imponeret over, hvordan Kenya Røde Kors greb det an. Det var meget baseret på landsbyernes fællesskab og en stor ærlighed,” siger Pablo V. Holm-Nielsen.

Arbejdet foregik i det ørkenlignende Marsabit-område i det nordøstlige Kenya. Her lever folk af deres kreaturer, men på grund af tørken er der mangel på både vand og mad, og dyrene dør. Med Røde Kors’ hjælp kan en familie købe de nødvendige fødevarer som ris, olie, majs og bønner.

Det findes stadig på en del af markederne i den sydlige del af landet.

”At give folk penge har den fordel, at de selv kan bestemme deres prioriteter. Og så sætter det gang i økonomien,” forklarer han.

Det var lokale købmænd, der stod for selve uddelingen af pengene. De lagde selv pengene ud, og fik til gengæld ti procent af beløbet. Pablo V. Holm-Nielsen oplevede en købmand, der rejste 200 kilometer for at være en del af projektet.

”Da han skulle hjem, sagde kollegerne fra Kenya Røde Kors, at de ville have hans kontrakt klar, næste gang han kom. Han stolede altså blindt på Røde Kors, som har et godt ry i landet,” siger Pablo V. Holm-Nielsen.