Millioner af mennesker er lige nu truet af sult på grund af tørke og uroligheder i Østafrika.

Netop nu er det østlige Afrika og Yemen på randen af en katastrofe, hvor 20 millioner mennesker er i akut fare for at sulte. 1,4 millioner børn er alvorligt underernærede. Ifølge FN kan situationen udvikle sig til den største humanitære krise siden Anden Verdenskrig.

Østafrika er en region, hvor både klimaforandringer og væbnede konflikter gør det svært for befolkningen at producere nok mad. Omkring 80 % af de berørte bor i landdistrikterne og flere familier har måttet opgive deres afgrøder og mistet deres dyr på grund af tørke, eller fordi de er flygtet fra krig og konflikt.

Yemen, Sydsudan og Somalia er blandt de lande, der er hårdest ramt.

Klik på kortet og læs mere om landet

Østafrika lider

Udover den raserende sultkatastrofe er der også mangel på andre ressourcer, som forværrer situationen. Mere end 20 millioner mennesker har ikke adgang til rent vand og sanitet. Over 21 millioner mennesker har ikke adgang til sundhedspleje på et tidspunkt, hvor kolera hærger. 

Hvad gør vi?

Røde Kors er massivt til stede i de hårdest ramte områder og uddeler fødevarepakker, såsæd og økonomisk støtte til familier, så de kan købe importerede afgrøder.

Vi uddeler også særlig vitaminrig kost til børn under fem år, gravide og ammende kvinder. I det konfliktramte Sydsudan laver vi food drops og flyver nødhjælp ud til de områder, hvor ingen andre kan.

Men vi har brug for din hjælp for at kunne brødføde flere børn og deres familier.