Østafrika lider

Millioner af mennesker er lige nu truet af sult på grund af tørke og uroligheder i Østafrika.

Netop nu er det østlige Afrika og Yemen på randen af en katastrofe, hvor 20 millioner mennesker er i akut fare for at sulte. 1,4 millioner børn er alvorligt underernærede. Ifølge FN kan situationen udvikle sig til den største humanitære krise siden Anden Verdenskrig.

Østafrika er en region, hvor både klimaforandringer og væbnede konflikter gør det svært for befolkningen at producere nok mad. Omkring 80 % af de berørte bor i landdistrikterne og flere familier har måttet opgive deres afgrøder og mistet deres dyr på grund af tørke, eller fordi de er flygtet fra krig og konflikt.

Yemen, Sydsudan og Somalia er blandt de lande, der er hårdest ramt:

Yemen, som ligger på den arabiske halvø nord for Somalia, er et af de hårdest ramte lande, hvor syv millioner mennesker, er på randen af hungersnød, som følge af konflikt og tørke i området.

I Sydsudan har flere år med konflikt efterladt fem millioner mennesker med akut behov for fødevarehjælp, hvoraf 100.000 allerede er ramt af hungersnød.

I Somalia har konflikt og tørke drevet 500.000 mennesker på flugt og efterladt store dele af befolkningen med behov for humanitær hjælp.

Etiopien har været ramt af alvorlig tørke siden 2015. 9,5 millioner mennesker har brug for fødevarehjælp.

I det nordlige Kenya er omkring 2,7 millioner mennesker i fare for at sulte, og den 10. februar 2017 erklærede landets regering tørken for en national katastrofe. 

Udover den raserende sultkatastrofe er der også mangel på andre ressourcer, som forværrer situationen. Mere end 20 millioner mennesker har ikke adgang til rent vand og sanitet. Over 21 millioner mennesker har ikke adgang til sundhedspleje på et tidspunkt, hvor kolera hærger. 

Hvad gør vi?

Røde Kors er massivt til stede i de hårdest ramte områder og uddeler fødevarepakker, såsæd og økonomisk støtte til familier, så de kan købe importerede afgrøder.

Vi uddeler også særlig vitaminrig kost til børn under fem år, gravide og ammende kvinder. I det konfliktramte Sydsudan laver vi food drops og flyver nødhjælp ud til de områder, hvor ingen andre kan.

Men vi har brug for din hjælp for at kunne brødføde flere børn og deres familier.