Eftersøgningstjenesten bringer splittede familier sammen

Når der er krig og katastrofer, kan familier blive skilt fra hinanden. Røde Kors hjælper familiemedlemmerne med at opspore hinanden - og blive forenet igen.

Røde Kors’ arbejde med at forene familier går helt tilbage til 1870, da Røde Kors begyndte at registrere krigsfanger. Siden er sporing af folk, der er blevet adskilt af konflikter og katastrofer, blevet en vigtig del af Røde Kors’ arbejde.

Uden hjælp fra frivillige og eftersøgningstjenesten, ville mange forældre stadig leve med afsavnet af deres børn. Så længe der er krige, der adskiller familier, vil der være grund til at arbejde for at bringe folk sammen igen.

Eftersøgningstjenesten udføres i samarbejde med International Røde Kors og Røde Kors nationale selskaber i hele verden.

Eftersøgningstjenesten hjælper familier over hele verden

Eftersøgningstjenesten arbejder for, at folk får kendskab til, hvad der er sket med deres forsvundne slægtninge. Alle de situationer hvor kontakten mellem familie medlemmer er afbrudt forårsager usikkerhed og smerte. Børn der bliver skilt fra forældrene eller søskende fra hinanden kommer med meget rørende historier til vores kontor. Glæden ved gensynet eller blot information om familien gør hele arbejdet værd.

Røde Kors kan sikre adgang til fængsler

Trods de moderne kommunikationsmidler og adgang til diverse sociale medier, er behovet for en organisation der kan formidle kontakt i ekstreme situationer stadigvæk stor. International Røde Kors kan få adgang til fængsler og lejre hvor de kan registrere de indsatte, formidle beskeder og kontakte pårørende.

Eftersøgningstjenesten tilbyder følgende:

  • Eftersøgning – En eftersøgning kan kun iværksættes på initiativ af nære slægtninge. Denne service er også henvendt til personer, der har mistet kontakten med deres familie på grund af krig, konflikt, væbnet oprør eller katastrofe. Der skal udfyldes en Tracing Request formular med konkrete og detaljerede oplysninger der kan hjælpe eftersøgning.
  • Røde Kors Meddelelse – En Røde Kors Meddelelse er en fortrykt blanket til en helt personlig besked. Når alle former for moderne kommunikation er brudt ned, kan vore folk levere breve fra hånd til hånd og til den fjerneste krog af verden – til et krigsområde, en flygtningelejr, eller et fængsel.
  • Attestation of Detention - Dansk Røde Kors kan via Den internationale Røde Kors Komité (ICRC) hjælpe med at få udstedt et fængslingsbevis- ”Attestation of Detention” - hvis en person har været fængslet og er blevet besøgt at ICRC i fængslet.

Kontaktoplysninger

Røde Kors
Eftersøgningstjeneste
Blegdamsvej 27
2100 København Ø
Email: tracing@rodekors.dk