Lola Jensen: julehjælpen gør en forskel

Lola Jensen var ambassadør for Røde Kors' julehjælp i 2016. Hun er uddannet socialpædagog og har arbejdet med udsatte børnefamilier i mere end 30 år. Lola -Jensen -hovedbanen -1

Hun har bred erfaring med de familier, der ikke har det samme overskud som de fleste andre familier.

Julen kan få børnene til at føle sig udenfor

"Jeg har i mødet med familier rundt om i landet oplevet, hvordan julen faktisk kan opleves ekskluderende og isolerende - specielt for de børn, der ikke kan se frem til den samme jul som deres kammerater. I december måned kan de ikke tale med om pakkekalenderen eller gaveønskerne. Og det kan være rigtig svært at komme i skole eller børnehave efter juleferien, hvor alle kammeraterne har deres nye legetøj og løbehjul med. Derfor bliver julen fyldt med følelsen af at at stå helt udenfor, " fortæller hun.

Julehjælp er mere end hjælp i julen

For Lola er det også vigtigt, at julehjælpen ikke kun handler om julen, men også handler om at give en håndsrækning til de familier, der har brug for hjælp resten af året. 

"Jeg er glad for at hjælpe Røde Kors, fordi jeg ved, hvor en stor en forskel, julekurven kan gøre, men også fordi jeg ved, at julehjælpen er en døråbner til at invitere familierne ind i netværksaktiviteter og andre tilbud resten af året. Det er meget værd."

Støt udsatte familier i julen 2017 - giv en donation til årets julehjælp