Julehjælp blev starten på nye aktiviteter og venskaber

Tvillingerne Thomas og Ivik glæder sig altid til, de skal til svømning og på ferielejr – aktiviteter, der startede med, at deres mor fik julehjælp fra Røde Kors. Læs her, hvad det betyder for dem.Thomasivic 8876
 
 

Af Stine Oksbjerg. Foto: Henrik Kastenskov

Hvorfor kan I godt lide at gå til svømning?

Thomas: Det er sjovt, fordi der er så mange andre børn. Vi kender ret mange til svømning. Nogen gange er der også en fra vores klasse, der hedder Kasper. Vi glæder os rigtig meget dagen før, og dagen efter glæder vi os allerede til næste gang.

Ivik: Og der er mange familier med, så forældrene er der også. Det er hyggeligt.

Hvad laver I til svømning?

Ivik: Vi laver nogle gange konkurrencer om, hvem der kan dykke længst eller konkurrerer på vipperne om, hvem der kan lave den bedste salto eller hoppe længst. Thomas er hurtigere end mig, jeg kan næsten kun finde ud af at dykke.

Thomas: På et tidspunkt dykkede jeg så dybt, at min trommehinde sprang.

Ivik: Jeg har også prøvet at lave en halv skrue på tremetervippen. Men engang landede jeg på maven, så jeg fik næseblod og blev helt rød.

Hvad er det bedste ved at gå til svømning?

Ivik: Det er femmetervippen, fordi det er helt vildt sjovt at hoppe ud og lave tricks. Thomas hoppede fra den for første gang i år.

Thomas: Ja, jeg gjorde det først, da jeg var 10 år. Ivik havde allerede gjort det i noget tid. Men han plejede at gå ud til kanten og så hoppe. Men første gang så løb jeg bare ud til kanten og hoppede.

Ivik: Ja, nu løber jeg også bare hen til kanten og hopper.

I har også lavet andre ting med Røde Kors?

Thomas: Ja, vi har også været med på biografture sammen med nogle af de andre familier fra svømning, det elsker vi. Vi har været inde at se Minions, det er den eneste, jeg lige kan huske. Den var god.

Ivik: Vi har også været på ferielejr flere gange. Der kommer vi forskellige steder hen.

Thomas: Ja, vi har været på skattejagt. Det var ret sjovt.

Vil du hjælpe børn som Ivik og Thomas, kan du give julehjælp til udsatte familier

Hvad er det bedste ved at være på ferielejr?

Ivik: Det er at lege med de andre børn. Vi plejer tit at lege fangeleg eller gemmeleg.

Thomas: Der er også nogen fra andre lande. Og nogle gange er der nogen, vi kender og har mødt før, men det er lidt forskelligt. Vi kan godt lege med alle.

Ivik: Og vi må gerne have familien med, så vi er sammen.

Thomas: Det er rart at lave noget anderledes med familien. Hvis vi ikke var med på ferielejr, ville vi bare sidde og kede os. Vi ville sove og spille lidt computer.

Ivik: Ja, der ville ikke ske lige så meget. Det er dejligt at være afsted på ferielejr, så sker der lidt mere.