Ditte Nørgaard Goor
Kommunikationsmedarbejder

TV2 er klar til at redde liv

Hos TV2 har man uddannet et særligt førstehjælpskorps på 60 medarbejdere. Og hjertestartere er tilgængelige for alle døgnet rundt. Derfor er TV2 en af de tre nominerede arbejdspladser til Røde Kors Førstehjælpsprisen.

Thumbnail

1.350 ansatte har dagligt deres gang hos TV2 fordelt på redaktionerne på Kvægtorvet i Odense og på Teglholmen i København. Og rundt regnet 14.000 mennesker besøger årligt de to bygninger. Derfor skal medarbejderne kunne førstehjælp.

"Vi har kontaktflade til mange mennesker i hverdagen. Så der kan hurtigt opstå situationer, hvor vores ansatte har brug for at kunne give førstehjælp," fortæller Karina Vinzent, der er servicechef hos TV2.

TV2’s indsats i forhold til at fremme viden om førstehjælp, er så imponerende, at mediehuset er nomineret til Røde Kors Førstehjælpsprisen for arbejdspladser. Det fortæller chef for førstehjælp Tina Donnerborg.

"TV2 gør en utrolig flot indsats for at uddanne medarbejderne i førstehjælp. De skaber tryghed for deres ansatte, besøgende og lokalområdet blandt andet ved at have hjertestartere i receptionerne, der er tilgængelige 24/7. Det kommer hele samfundet til gode," udtaler Tina Donnerborg.

Alle medarbejdere bliver tilbudt et kursus, og siden mediehuset begyndte at afholde kurserne tilbage i 2008, har omkring 60 medarbejdere modtaget et førstehjælpskursus årligt.

Førstehjælpsprisen uddeles den 24. marts hos Privathospital Aleris-Hamlet i Søborg.

Tilgængelig hjælp 24/7

Receptionerne hos TV2 er åben og bemandet i døgndrift. Derfor står der hjertestartere i receptionerne, hvor der altid er receptionister til stede, der kan førstehjælp. Det gælder også, hvis nogen ude fra skulle få brug for hjælp. Hjertestarteren er nemlig registreret på hjertestarter.dk.

"Jeg tror virkelig meget på det netværk. At alarmcentralen kan fortælle folk, at der 200 meter væk er en hjertestarter hos TV2, hvor der oven i købet også er mennesker tilstede, som ved, hvad de skal gøre. Det er livsreddende," siger Karina Vinzent, der står for planlægningen af kurserne.

Receptionisterne er også glade for kurserne og den tryghed, de giver.

"Jeg har heldigvis ikke brugt det endnu, og man ved aldrig, hvordan man vil reagere. Men jeg er overbevist om, at jeg vil tackle situationen bedre på grund af kurserne," fortæller receptionist Jeanne Nordentoft.

FAKTA OM FØRSTEHJÆLP

  • Hvert år falder 3.500 personer i Danmark om med hjertestop uden for hospitalet.
     
  • To ud af tre danskere, som falder om med hjertestop, får livreddende førstehjælp af vidner. Tilbage i 2001 var det kun hver femte.
     
  • For hvert minut der ikke gives livreddende førstehjælp, falder chancen for overlevelse med 10 pct.

Kilde: Trygfonden & Dansk Hjertestopregister

Førstehjælpere i alle afdelinger

Hos TV2 kan medarbejderne blive en del af et førstehjælpskorps. Her forpligter man sig til at være opdateret i forhold til førstehjælp, have kendskab til hjertestarteren og til at agere i de situationer, der måtte opstå.

"Vi bestræber os på, at så bred en vifte af medarbejdere som muligt er med i korpset. Alle afdelinger skal være repræsenteret, så man altid er i nærheden af nogen, som kan førstehjælp," fortæller servicechef Karina Vinzent.

På nuværende tidspunkt består korpset af 60 medarbejdere fordelt på redaktionerne i Odense og København.

Ud over TV2 i København og Odense er Beirholms Væverier i Kolding og Aalborghus Gymnasium i Aalborg blandt de nominerede virksomheder til Røde Kors Førstehjælpsprisen. Læs mere om dem her: