Røde Kors Vinterhjælp 2024


Det er desværre ikke længere muligt at ansøge om Vinterhjælp

 

Der er lukket for ansøgninger
Der er desværre lukket for ansøgninger til Røde Kors’ Vinterhjælp 2024, og det er derfor ikke længere muligt at søge om støtten. 

Har du fået en mail, om at du vil modtage vinterhjælp, og har du ventet længere end 14 dage på at modtage din overførsel på 1.000 kroner, så vil vi starte med at beklage. I tilfælde af dette, bedes du sende en mail til vinterhjaelp@rodekors.dk
 

Hvordan kan jeg ellers få hjælp af Røde Kors?  
I Røde Kors har vi et væld af landsdækkende aktiviteter, som måske kunne være relevante for dig og din familie. Deltagelsen i Røde Kors’ aktiviteter er helt gratis, og man møder altid glade og hjælpsomme frivillige, der er klar til at hjælpe dig og din familie. Her kan du blandt andet møde andre børnefamilier og få gode oplevelser med dine børn, få støtte i hverdagen, få hjælp til jobsøgning og uddannelse og meget mere. Du kan læse mere om vores aktiviteter på dette link Har du brug for hjælp?

Q&A

I denne Q&A kan du finde svar på nogle af de hyppigst stillede spørgsmål. Har du andre spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på vinterhjaelp@rodekors.dk
 

Om Røde Kors Vinterhjælp

Mange børnefamilier i Danmark har været hårdt ramt af en lang periode med høj inflation og højere fødevarepriser. Og mange familier har i dag fortsat svært ved at få råd til hverdagen. I en ny undersøgelse foretaget blandt udsatte børnefamilier i Danmark, beskriver mange forældre, at de i perioder må undlade både mad og lægeordineret medicin til sig selv og deres børn, og at der ikke er råd til at give børnene den rette påklædning på til årstiden. Derfor uddeler Røde Kors igen i år Vinterhjælp til økonomisk trængte børnefamilier i Danmark.   

Som noget nyt i år modtager de, der tildeles Vinterhjælp, en økonomisk støtte på 1000 kr., der overføres til deres NemKonto. For at komme i betragtning skal man bo i Danmark, have mindst et barn under 18 år, der enten er hjemmeboende, eller som man har samvær med, og desuden skal man leve op til nogle økonomiske kriterier.  

Vinterhjælp er i år finansieret og muliggjort af blandt andet Socialstyrelsens Civilsamfundspulje: Hjælp til børn i udsatte familier og 15. Juni Fonden.

spørgsmål

Har du spørgsmål eller brug for hjælp? 
Kontakt os på: vinterhjaelp@rodekors.dk