Velkommen til mit hjem

Et nyt gratis undervisnings- og samtalemateriale til indskolingen 0.-3. klasse. 

To film og fire multimediefortællinger skal hjælpe børn og deres voksne med at tale om flygtninge og det gode kulturmøde. Udgangspunktet er gensidig respekt og medmenneskelighed. Projektet fortæller flygtningebørns historier både fra en flygtningelejr ude i verden og her fra Danmark.

Flytning med Sigurd Barrett

Børn stiller spørgsmål og vil have svar

Hvad siger man til børn, når de spørger om, hvordan det er at være flygtningebarn og have mistet sit hjem? Eller hvordan det er at komme til et fremmed land som Danmark og skulle starte i skole uden at kunne tale dansk? Det giver tøjdyrene Snapper og Topper et bud på sammen med Sigurd Barrett i et nyt undervisnings- og samtalemateriale til børn i indskolingsalderen.

Godt fællesskab bygger på nysgerrighed og respekt 

Hvordan byder man bedst flygtningebørn velkommen til Danmark? Og hvordan hjælper man etnisk danske børn og flygtningebørn med at forstå og respektere hinanden, så de kan skabe en god hverdag sammen? "Velkommen til mit hjem" gør det nemmere for lærere, frivillige ledere og andre voksne at tale med børn om, hvad det vil sige at være flygtningebarn og skaber et udgangspunkt for et godt kulturmøde mellem flygtningebørn og danske børn.

16:08 minutes

 

 

21:08 minutes
19:14 minutes

 

 

20:31 minutes

Multimediefortællinger

Fire multimediefortællinger giver et indblik i, hvad Danmark er for et land, og viser, hvordan etnisk danske børn og flygtningebørn møder hinandens og deres egen kultur og hverdag.

I de fire fortællinger møder vi Alma, Halime, Mohanad og Philip, der fortæller om hverdagen hjemme hos dem. Og der bliver altid lagt op til, at man selv fortæller om eller tænker over, hvordan det er hjemme hos en selv. Alle fortællinger indeholder både tekster, billeder, lyd og video. Desuden er der mulighed for oplæsning ved længere tekster.

Mit hjem

En multimediefortælling om, hvad et hjem er for et sted. Alma, Halime, Mohanad og Philip inviterer indenfor i deres hjem. De fortæller om deres yndlingsting og om deres familie og viser, hvordan de bor. 

Se fortællingen Mit hjem her

Min mad

En multimediefortælling om, hvad vi spiser. Gå på opdagelse i, hvad andre spiser til morgenmad, frokost og aftensmad. Du kan også finde opskrifter og blive klogere på, hvem der laver maden. 

Se fortællingen Min mad her

min fritid

En multimediefortælling om, hvad man kan lave i sin fritid. Fortællingen er delt op i flg. emner: Pligter, Efter skole, Fritidsinteresser og Legeaftaler. 

Se fortællingen Min fritid her

Mine traditioner

En multimediefortælling om traditioner, skikke og højtider i Danmark. Fortællingen er delt op i flg. emner: Mine skikke, Min fødselsdag, Min tro og Mine højtider.

Se fortællingen Mine traditioner her

Om materialerne 

"Velkommen til mit hjem"er produceret af Danmarks Kirkelige Mediecenter (DKM) i samarbejde med Sigurd Barret, Topper, Snapper og Røde Kors Asylafdeling. "Velkommen til mit hjem" er udgivet med støtte fra Y's Men Region Danmark  og Folkekirkens Nødhjælp.

 

velkommen til mit hjem