Røde Kors genbrug hjælper flere

Genbrug er et hit blandt danskerne og det mærkes hos Røde Kors, som tjente mere end 60 mio. kr på genbrug i 2016. Overskuddet går til Røde Kors' hjælpearbejde i Danmark og i verden.
 
 

2016 blev det hidtil bedste år for Røde Kors genbrug, som tjente 63, 1 mio. kr. på salg af blandt andet tøj, sko, nips og møbler. Det er den højeste omsætning nogensinde og 10 procent mere end året før.  

Resultatet kommer fra de over 235 Røde Kors-butikker landet over og fra videresalg af genbrugstøj til udlandet.

Stigningen i overskuddet afspejler en voksende interesse blandt danskere for at aflevere brugt tøj og købe genbrugstøj. Det har stor betydning for Røde Kors’ hjælpearbejde i Danmark og ude i verden. 

Fra genbrug til hjælpearbejde - det går pengene til

Overskuddet fra salget af genbrug bruges til socialt arbejde i Danmark og til nødhjælp ude i verden.

Sidste år gik overskuddet fra salg af genbrug blandt andet til at genopbygge skoler i Nepal efter jordskælvet i 2015 og til at styrke indsatsen mod ensomhed i Danmark. Genbrugsarbejdet er derfor en vigtig indsats hos Røde Kors.

Du kan læse her, hvor dit genbrugstøj er med til at gøre en forskel i verden og i Danmark.

Tilstrækkeligt genbrugstøj på hylderne er en vigtig forudsætning for at sikre det fremtidige salg af genbrugstøj til gavn for nogle af de mest sårbare mennesker i verden og til gavn for miljøet.

For tredje år i træk er Røde Kors gået sammen med TV 2 om kampagnen ’Smid Tøjet Danmark’, der opfordrer danskerne til at donere brugt tøj og derigennem støtte Røde Kors’ hjælpearbejde.

Alt bliver genbrugt 

Røde Kors sorterer tøjet og sørger for, at alt bliver genbrugt, så det bliver til mest mulig hjælp. Det gode og brugbare tøj bliver enten givet væk eller solgt i vores genbrugsbutikker over hele landet.

Tøj, som ikke kan sælges i butikkerne, bliver solgt til udlandet enten som beklædning eller som råmateriale til tekstilfibre. Røde Kors sikrer gennem kontrakter med vores samarbejdspartnere, at tøjet videresælges og genbruges ansvarligt både i forhold til miljø, arbejdsforhold og importrestriktioner.

Infografik - Røde Kors Genbrug 2012-2016 (2)