50.000 flygtninge i Tyrkiet har fået hjælp til selvhjælp

Røde Kors vil de næste to år hjælp yderligere 200.000 i Tyrkiet og i alt 1 million syriske flygtninge, internt fordrevne og lokalt udsatte i hele regionen.Hany Helal IMG 5677
 
 

Hany Helal flygtede til Tyrkiet – som utallige andre - da kampene i Aleppo i Syrien blev for voldsomme.

Men integrationen til nabolandet har været svær.

”Jeg var bange for hele situationen,” siger 36-årige Hany Helal og forklarer, at han hverken talte sproget eller forstod kulturen og derfor ikke kunne skaffe sig et arbejde og forsørge sin familie.

Med støtte fra EU har Røde Kors givet Hany Helal og hans familie tyrkisk-undervisning. Det har gjort tilværelsen lettere for hele familien. De nye sprogkundskaber har sikret Hany Helal et arbejde som maler i Istanbul, mens hans børn nu går i tyrkisk skole og kan se frem til en mere positiv fremtid.

”Nu kan vi gøre alting selv. Det føles fantastisk,” siger Hany Helal.

Han er en af mere end 50.000 syriske flygtninge i Tyrkiet, som vi det seneste år har hjulpet med blandt andet tyrkisk-undervisning, jobtræning og psykisk førstehjælp.

Hjælpen sikrer, at flygtninge bedre kan klare sig selv fremover, og at de kan opretholde et værdigt liv i nærområderne.

1 million mennesker vil modtage hjælp

Ud fra 10 centre fordelt rundt i Tyrkiet, vil Røde Kors i løbet af i tre år give ’hjælp til selvhjælp’ til mere end en kvart million syriske flygtninge og lokalt udsatte.

Det vil ske gennem tyrkisk-undervisning, jobtræning, sundhedspleje, psykologhjælp og andet, der hjælper dem med at opretholde et værdigt liv og forsørge sig selv.

Indsatsen er del af et regionalt program i fem nabolande til Syrien (Tyrkiet, Libanon, Jordan, Irak og Egypten), der skal hjælpe i alt 1 million mennesker, både syriske flygtninge og lokalt udsatte.

Projektet er støttet af EU med 367 millioner kroner, hvilket er den største enkeltbevilling fra EU til Røde Kors bevægelsen nogensinde.

Projektet er et større partnerskab i Røde Kors bevægelsen, som ledes af Røde Kors i Danmark.

Læs mere om projektet her.