Vil du hjælpe en ung godt videre?

Og vil du være med til at stoppe hjemløshed blandt unge? Så bliv frivillig boligmentor i Hjem til Dig

Ikon - familie

Som boligmentor hjælper du en ung i jagten på en bolig. De præcise opgaver som boligmentor afhænger dog af, hvilke behov den unge, du bliver matchet med, har. Derudover skal du også være klar på at hjælpe den unge i overgangen til egen bolig, når den tid kommer.

Tine er frivillig boligmentor

Hun hjælper en ung pige, som mangler et trygt sted at bo. De mødes en gang om ugen og kigger boligannoncer igennem, drikker kaffe og snakker boligbekymringer igennem. Tine siger om det at være boligmentor, at "det glæder mig, og det glæder dem". Er du også interesseret i at blive frivillig boligmentor for en ung uden hjem? Udfyld vores frivillig formular eller kontakt os telefonisk på 4194 8803 (København) og 5358 4115 (Kolding-Fredericia). Du kan også skrive
til hjemtildig@rodekors.dk.

Vil du vide mere?

1600 unge står i hjemløshed. 350 af dem er i København

Der er alt for mange unge mennesker, der står uden tag over hovedet. Eller som befinder sig i en meget ustabil boligsituation. Næsten 1600 unge mellem 18-29 år oplever hjemløshed i Danmark, mens godt 350 unge befinder sig i Københavnsområdet. Mange unge sover rundt på sofaer eller har stadig adresse derhjemme, selvom de ikke opholder sig der. De unge står ikke i statistikkerne, og det er mange af dem som vi møder i Hjem til Dig. Unge med en kaotisk hverdag, som mangler overskud og overblik og som oplever at stå meget alene.

Denne her triste udvikling arbejder Hjem til Dig for at være med til at stoppe. Som frivillig kan du være med til at tilbyde de unge stabilitet, ro og overblik over deres muligheder, så de kommer tættere på en bolig.

Vil du hjælpe unge uden et hjem?

Du kan blive frivillig for en ung enten i København eller i Kolding-Fredericia.

Du skal også være minimum 30 år gammel og har tid og lyst til at mødes med en ung 2-4 gange om måneden.

Hvis du har brug for at vi kontakter dig, så udfyld gerne formularen. Du kan forvente, at vores frivillige aktivitetsledere vender tilbage inden for 5-7 hverdage.

Vi har brug for at vide lidt om dig, så vi kan lave det bedst mulige match med en ung. Vi forsøger også løbende at forbedre vores rekruttering og måden vi kan kontakte dig på, så det passer dig. Derfor har vi et par spørgsmål, som kan hjælpe os godt på vej:

Når du udfylder formularen accepterer du, at Røde Kors må kontakte dig via e-mail, sms og telefonisk. Se Røde Kors’ politik om persondata

Hvor har du hørt om Hjem til Dig?
Hvornår vil du helst kontaktes?

97% af de unge er boligstabiliseret efter at have været en del af Hjem til Dig

Sofasovere udgør 50 % af alle registrerede hjemløse

I København står ca. 350 unge uden et hjem, de kan kalde deres eget