Vores mest populære kurser i førstehjælp

Færdselsrelateret førstehjælp

Kørekort kursus

Opfylder krav til kørekort

8 timer

620,- DKK

Vælg kursus

Genoplivning med hjertestarter

Hjertestop kursus

Godkendt til repetitionskursus

4 timer

490,- DKK

Vælg kursus

Udvidet førstehjælp

Udvidet førstehjælp kursus

Godkendt til sundhedsudd.

12 timer

840,- DKK

Vælg kursus

Førstehjælp til børn & babyer

Førstehjælp til børn og babyer kursus

Lær førstehjælp til de helt små

4 timer

490,- DKK

Vælg kursus

 

 

 

Undervisning i hele Danmark

Det er hurtigt og nemt at finde en ledig plads tæt på dig

Certificeret førstehjælpsbevis

Du får et certificeret førstehjælpsbevis fra Dansk Førstehjælpsråd

 

9 ud af 10 er glade for kurset

Specialuddannede Røde Kors-instruktører sikrer spændende undervisning efter nyeste viden

Derfor underviser Røde Kors i førstehjælp

Førstehjælp er det fundament, Røde Kors bygger på. Vi blev stiftet i 1863 fordi verden havde et behov for en organisation, der kunne yde førstehjælp til sårede soldater, som ingen andre hjalp. Siden da har Røde Kors ydet den første hjælp til syge og sårede - lige fra slaget i Dybbøl, over Koreakrigen til nutidens moderne konflikter.

Vi har over 150 års erfaring med at yde førstehjælp, og med den erfaring i ryggen sætter vi løbende nye standarder for førstehjælpsteknik og kurser. Vi bygger vores kurser på forskning og international viden fra 188 Røde Kors selskaber over hele verden, og vi klæder vores instruktører på til at give undervisning, vi ved virker. 

I Danmark har vi over 50 års erfaring med at undervise professionelt i førstehjælp. 

Vi ønsker, at flere danskere skal kunne hjælpe hinanden

Kun ca. 14% overlever et hjertestop. Hvis flere danskere lærer førstehjælp, kunne vi ændre den statistik. For faktisk stiger chancen for at overleve med op til tre gange, hvis der bliver givet førstehjælp, indtil en ambulance når frem. 

I Røde Kors er det vores mål, at alle danskere skal kunne førstehjælp, så vi kan hjælpe hinanden, hvis uheldet er ude. En hurtig førstehjælpsindsats kan være med til at redde liv - og mindske eventuelle varige skader efter et hjertestop.

 

Julie gav sin far førstehjælp

Peter Mygind faldt om med hjertestop
Louise smiler og viser sit førstehjælpsbevis til færdselsrelateret førstehjælp

Det er lovpligtigt at tage kurset "Færdselsrelateret førstehjælp", når man skal tage kørekort. Vores instruktører har stor erfaring i at undervise unge mennesker og sætter en ære i at gøre undervisningen spændende med sjove og relevante øvelser.
Modelfoto

"Jeg føler mig mere tryg nu"

Inden jeg tog et førstehjælpskursus, tænkte jeg, at dét der, kan jeg da aldrig finde ud af. Og selvom jeg lærte det, ville jeg så turde tage det i brug ude i "virkeligheden"? Bare det at skulle trykke en dukke på brystkassen og puste luft i den, virkede grænseoverskridende.

Men det var det IKKE. Underviserne gjorde det hele nemt og sjovt - og jeg fandt ud af, at førstehjælp er meget simpelt og handler om at lære få, enkle redskaber. Du kan IKKE gøre noget galt - bare det, at du gør NOGET, kan redde liv.

Jeg føler mig tryg nu ved, at jeg faktisk både TØR og KAN gøre en forskel.

- Citat, Liv Pedersen.

Find det førstehjælpskursus der passer til dig:

#RødeKorsFørstehjælp på Instagram

Mere information om vores førstehjælpskurser 

Røde Kors tilbyder profesionelle førstehjælpskurser til private, institutioner og til virksomheder over hele landet. Uanset hvor du bor, kan du nemt at få plads på et kursus. Vi er specialiserede i førstehjælp og har mange års erfaring med blandt andet kurser og redningsaktioner. Uanset hvilket kursus, du vælger, bliver du undervist af specialuddannede Røde Kors-instruktører, der er opdateret med den nyeste viden på førstehjælpspmrådet. 

Blandt vores førstehjælpskurser finder du lige præcis det, du har brug for – uanset om du er ude efter et introduktionskursus, et par timers genopfriskning eller et længere kursus.

Undervisning i førstehjælp

På et førstehjælpskursus fra Røde Kors får du undervisning i, hvad du skal gøre, hvis du overværer en ulykke – uanset om der er tale om småskader eller en livstruende situation. 

Du får både teoretisk og praktisk undervisning i at håndtere vanskellige situationer og ulykker, så du kan handle sikkert og hurtigt, hvis f.eks. et familiemedlem kommer til skade. Undervisningen tager udgangspunkt i situationer, der l

Når du har deltaget i et førstehjælpskursus modtager du et førstehjælpsbevis, certificeret af Dansk Førstehjælpsråd.

Førstehjælpskurser med specialuddannede instruktører

Vores instruktører har flere års erfaring med at undervise i førstehjælp. De har alle gennemgået en specialuddannelse og bliver løbende opdateret med den nyeste viden inden for førstehjælpsområdet. Med et førstehjælpskursus fra Røde Kors er du derfor bedst muligt klædt på, hvis uheldet er ude. 

Praktisk information om vores førstehjælpskurser

  • De enkelte kurser er hver især opbygget, så de dækker en række konkrete behov. Kursusoversigten oven over giver dig overblik over de enkelte førstehjælpskurser og deres indhold.

  • På vores hold må der maksimalt være 16 kursister. Det er nemlig vigtigt for os, at der er tid nok til hver enkelt kursist, så alle får den nødvendige viden og får øvet sig, så man føler sig tryg til at kunne gå ud og yde førstehjælp. 

  • Vi har førstehjælpskurser både i hverdage og i weekenden. Klik på den region, du bor, ovenover og find det kursus, der passer til dig.

Hvorfor underviser Røde Kors i førstehjælp?
I Røde Kors arbejder vi for, at alle skal kunne førstehjælp. En hurtig førstehjælpsindsats kan være med til at redde liv - og mindske eventuelle varige skader efter et hjertestop! Når du lærer førstehjælp, bliver du en af dem, der kan være med til at gøre en verden til forskel for et andet menneske. Og når du køber kurset hos Røde Kors, så hjælper du på flere niveauer - al overskud fra salget går nemlig direkte til vores hjælpearbejde i Danmark og i verdens brændpunkter. Beskrivelse

Førstehjælp i Røde Kors historisk set
Førstehjælp er det fundament, Røde Kors bygger på. Vi blev stiftet i 1863 fordi verden havde et behov for en organisation, der kunne yde førstehjælp til sårede soldater, som ingen andre hjalp. Siden da har Røde Kors ydet den første hjælp til syge og sårede - lige fra slaget i Dybbøl, over Koreakrigen til nutidens moderne konflikter. Denne erfaring bruger vi til at lave de bedste førstehjælpskurser for vores kunder. Røde Kors har over 150 års erfaring med at yde førstehjælp og med den erfaring i ryggen sætter vi løbende nye standarder for førstehjælpsteknik og kurser. Vi bygger vores kurser på forskning og international viden fra 188 Røde Kors selskaber over hele verden og vi klæder vores instruktører på til at give undervisning, vi ved virker. 

Vil du vide mere om førstehjælp generelt, kan du besøge vores side om førstehjælp

Har du spørgsmål til førstehælpskurser kan du finde flere svar her