Røde Kors kårer Årets Førstehjælper 2014

Hvert år uddeler Dansk Røde Kors en pris på 10.000 kroner til en person, der har ydet en helt særlig indsats for at redde et andet menneskes liv. Tre kandidater var i år nominerede til prisen, og vinderen blev kåret d. 24. marts 2015.Din handling gør en forskel årets førstehjælper 2013
 
 

I Røde Kors har vi valgt at sætte pris på personer som yder en særlig førstehjælpsindsats. Vi hylder mennesker, der gør en altafgørende forskel, når de redder andres liv.  Vi hylder også de mange, der har taget sig tid til at lære førstehjælp og de mange Røde Kors frivillige, som gør en indsats for at lære os alle at være i stand til at hjælpe hinanden, når det virkelig gælder.

”Vi vil gerne sætte fokus på, hvor vigtigt det er at kunne førstehjælp, og derfor uddeler vi denne pris hvert år,” siger Tina Donnerborg, der er chef for førstehjælp i Røde Kors.

Hvert år falder 3.500 mennesker i Danmark om med et hjertestop uden for hospitalerne. Og for hvert minut der går, hvor personen ikke får hjælp, falder overlevelseschancerne med cirka 10 procent.

”Alle tre kandidater har været hurtige til at hjælpe, og de har ringet efter hjælp. Deres indsats har været forskellen på liv og død, og derfor er de nomineret til Årets Førstehjælper,” siger Tina Donnerborg.

Din handling gør en forskel - få et kursus i førstehjælp her

De nominerede greb hurtigt ind

 

Peter og Anne redder Peter, efter at han er kørt galt efter hjertestop.

Peter kommer kørende da bilen foran ham pludselig kører tværs over vejen, hvor den rammer en anden bil, og derefter fortsætter ud over grøften og standser på marken. Peter løber ud til bilen på marken, fordi der allerede er andre der hjælper ved den anden, her er der ingen tilskadekomne, men de er chokerede.  Anne stopper ved et trafikuheldet, og løber ud til bilen på marken, her møder hun Peter og i fælesskab får de personen ud af bilen. Herefter de påbegynder hjertemassage og kunstigt åndedræt til ambuolancen kommer. 

Thomas redder Mogens, som er faldet om af hjertestop i Netto

Historien Mogens Simonsen, ville man. 2/6 2014 ind og handle i Netto, Nørremarkscentret, Vejle. Inden han nåede ind i butikken, faldt han om, ramt af hjertestop! Kunder så det ske, hvorefter de råbte om der var nogen der kunne førstehjælp. Det hørte Thomas Devantier, som på det tidspunkt var ansat i Netto. Han gav straks hjertemassage, efter han havde konstateret at der ingen puls og vejrtrækning var. En person der så på fortalte, at der var en hjertestarter i Nørremarkskirken overfor. Thomas bad så vedkommende løbe over efter den. Han gav Mogens stød, og da ambulance og læge ankom, slog hjertet og Mogens trak vejret selv! 

Jimmy redder Mads på 4 år, efter at have fået gulerod galt i halsen

Mads spiser gulerod og har proppet munden lidt rigeligt, da en anden dreng kommer og slår ham i hovedet med en gren. Mads begynder at græde og får Gulerod i den gale hals. Historien foregår i børnehaven, som er den udflytterbørnehave hvor bussen holder næsten foran Røde Kors. Jimmi som står i nærheden ser det og skynder sig at slå ham 5 gange i ryggen, da dette ikke er tilstrækkeligt vender han ham om og fortsætter med at slå ham i ryggen, hvorefter gulerodsstykkerne kommer op.