Eftersøgning i Røde Kors asyl

Roskilde Mathilde Bech 07W

Uk _flag

 

Flygtninge mister ofte kontakten til deres familier, enten som følge af de krige og katastrofer, de flygter fra eller under kaotiske omstændigheder i forbindelse med flugten. Derfor er eftersøgning en af kerneopgaverne i Røde Kors.

Røde Kors hjælper med at søge efter mistede familiemedlemmer

Røde Kors varetager eftersøgningen gennem et netværk bestående af både professionelle og frivillige i hele verden. En person, der søger efter mistede familiemedlemmer, bliver interviewet hos Røde Kors og får hjælp til at udfylde et skema med en række spørgsmål. Herefter sendes eftersøgningen rundt i det internationale Røde Kors netværk.

I år har frivillige i Røde Kors Asyl eftersøgningsteam introduceret et helt nyt redskab, kaldet ”Trace the Face”, hvor asylansøgere via portrætbilleder på Internationalt Røde Kors hjemmeside kan finde de mennesker, som de savner.

Hvis du selv har, eller du kender én, der har brug for hjælp til lede efter forsvundne familiemedlemmer eller har spørgsmål til eftersøgningstjenesten er du velkommrn til at skrive til tracing@rodekors.dk

Du kan også læse mere om eftersøgningstjenesten her