Steeff Hansen er frivillig fodboldtræner i Center Sandholm

Mandage er gået hen og blevet noget helt særligt for den 28-årige studerende Steeff Hansen. Der tager han nemlig turen til Center Sandholm, hvor han bliver mødt af en masse smilende ansigter og et oplagt fodboldhold.
 
 

4. juli 2017 - Thomas Orthmann-Brask

Steeff er frivillig fodboldtræner for en gruppe af unge og voksne mænd, som en gang om ugen samles på centerets asfaltbane for at dyrke både fællesskab, motion og deres interesse for fodbold.

- Vi snakker både dansk og engelsk sammen, men det er ikke så vigtigt, for fodbold er et universelt sprog. Spillerne får et afbræk fra hverdagens bekymringer og får mulighed for at være en del af et sammenhold, som rækker uden for banen, fortæller Steeff.


Turneringer med andre fodboldhold


Steeff har været frivillig siden januar 2017, hvor han tog kontakt til Sandholms frivillighedskoordinator, der fortalte, at centeret gerne ville lave en aktivitet for de mange fodboldinteresserede. 


Den chance greb Steeff, der selv har dyrket fodbold, siden han var barn. Ud over at træne hver mandag, spiller holdet indimellem kampe mod andre hold i organisationen OMBOLD, der arrangerer turneringer og træning for forskellige grupper af socialt udsatte.

- Det er vigtigt for mig, at vi kommer ud som hold og oplever at kæmpe sammen. Vi får også mulighed for at møde de andre hold og udveksle historier og erfaringer. Det er noget, som alle får rigtig meget ud af, fortæller Steeff.


Der skal så lidt til for at få et smil


Hans oplevelse som frivillig i Røde Kors har indtil videre været meget positiv. Steeff bruger i gennemsnit en 4-5 timer om ugen på sit frivillige arbejde, og han har fået venskaber og gode relationer til spillere og andre Røde Kors-frivillige. 


- Der skal faktisk så lidt til, før man kan mærke, at man gør en forskel. Hver mandag møder jeg en flok smilende gutter, og det giver mig bare en enorm glæde. Og så lærer jeg samtidig en masse om andre kulturer. Alle der har lyst til at lave et stykke frivilligt arbejde, skal bare kaste sig ud i det, siger Steeff.Drømmer om fodboldstøvler, superligakampe og endnu en træner


Fremtidsdrømmene er beskedne for den frivillig fodboldtræner. Han vil gerne skaffe fodboldstøvler til spillerne, så de også kan spille på græs og ikke kun på asfalt, som de gør nu. En anden stor drøm er at tage holdet med til en superligakamp i løbet af sommeren. 


Fodboldtræningen har været en så stor succes på Center Sandholm, at de nu har ambitioner om at få endnu et hold skudt i gang. Derfor leder de efter en frivillig, som sammen med Steeff kan stable mere træning på benene.