Sundhedsklinikken har fået 3 priser for sit arbejde

7. marts 2014 modtog Sundhedsklinikken endnu en pris - Lighedsprisen – denne gang fra Dagens Medicin.

Thumbnail

Lighedsprisen 2014

7. marts 2014 modtog Sundhedsklinikken endnu en pris - Lighedsprisen – denne gang fra Dagens Medicin. Begrundelsen for Lighedsprisen er:

  • For at yde sundhedsmæssig hjælp til de tusinde af mennesker, som befinder sig i Danmark uden opholdstilladelse og dermed ikke har adgang til offentlig sundhedshjælp
  • For at engagere et større korps af sundhedsprofessionelle på et frivilligt grundlag og
  • For at navigere dygtigt mellem politiske og administrative faldgruber.

Tandlægeforeningens Sundhedspris 2013

Siden april 2012 har frivillige tandlæger stået klar til at hjælpe udokumenterede migranter med akutte tandproblemer i den sundhedsklinik, vi driver sammen med Lægeforeningen og Dansk Flygtningehjælp.

Og den indsats har indbragt sundhedsklinikken Tandlægeforeningens Sundhedspris 2013.

”Hos Tandlægeforeningen betragter vi det som en af vores største opgaver at bekæmpe ulighed i oral sundhed. De frivillige ildsjæle i sundhedsklinikken yder et fantastisk stykke arbejde for at hjælpe mennesker, der er faldet uden for det ordinære tandplejesystem,” siger formand for Tandlægeforeningen Freddie Sloth-Lisberg om baggrunden for prisoverrækkelsen.

København Kommunes Frivilligpris 2012

I efteråret 2012 modtog Sundhedsklinikken København kommunes Frivilligpris indstillet af Projekt Udenfor med begrundelsen:

”Med Frivillighedsprisen ønsker Projekt Udenfor at anerkende og fremhæve den hjælp, som sundhedsklinikkens frivillige medarbejdere yder til de hjemløse migranter i Udeliggerprojektet. Mange af disse borgere har massive helbredsproblemer, men ikke ret til sundhedsydelser ud over den helt akutte behandlingsindsats på hospital. De udskrives derfor ofte for hurtigt – direkte til gaden – og uden at være færdigbehandlet. Helbredsproblemer, som forbliver ubehandlede, vokser sig større – af og til livstruende – og gør det endnu sværere at manøvrere som fattig udlænding og hjemløs på gaden. Projekt Udenfor er sundhedsklinikken dybt taknemmelig for et stort fagligt engagement og for næstekærlig omsorg for det enkelte individ, uanset herkomst. Jeres indsats gør det lidt mere tåleligt at fortsætte indsatsen for de hjemløse migranter. Stor tak!”

Giv et bidrag til sundhedsklinikken

Giv et bidrag til sundhedsklinikken

Kontakt og åbningstider

Rikke Dalsted
3171 6164
sundhedsklinikken@rodekors.dk 

Klinikken har afdelinger i København, Aarhus og Odense. Se åbningstider herunder.

København: Mandag, onsdag og torsdag kl. 17-20
Aarhus: Mandag og torsdag kl. 17-20
Odense: Tirsdag kl. 17-19

Andre støttemuligheder

Sundhedsklinikken er 100 procent privatfinansieret.
Vil du give et bidrag?

Bank: 4183-7803893
Giro: 780 38 93