FESTLIG DAG MED DRØMMEKORS I JELLING

 

Billede af refuge records

Som sanger og trommeslager i Nødhjælpsorkesteret har musikeren Peter Kibsgaard holdt mange koncerter for børn og unge på asylcentrene. Og det var børnenes glade reaktioner, der gav ideen til at lave en særlig indsats på nogle af centrene, så børn og unge kunne få mulighed for at udtrykke sig gennem tekster, sang og musik.

I 2022 frem til sommeren 2023 er den gode idé blevet til virkelighed via støtte fra Satens Kunstfonds Huskunstnerordning. Omkring 100 børn og unge på tre asylcentre – Avnstrup, Jelling og Ranum – har i omkring halvandet år haft adgang til nyetablerede lydstudier på centrene. Her har de – sammen med musikerne Peter Kibsgaard, Charlie Shapiro og Mike Sullivan – kunnet modtage undervisning i komposition af musik og tekst og i, hvordan de selv kunne optage deres egen musik i de nyoprettede lydstudier.

Det er der kommet 16 vidt forskellige flotte sange ud af indenfor meget forskellige genrer som hiphop, indie, pop, børnesange og coversange. Fælles for sangene er, at de er blevet til ud fra den enkeltes ønske og talent, så både en flot sangstemme, en sigende tekst eller fint guitarspil har kunnet udfolde sig på bedste vis.

Projektet er blevet til med støtte fra Statens Kunstfond og Røde Kors. Sangene udkommer den  sjette oktober, hvor de vil kunne findes på platforme som Spotify og Apple Music. Titlen er Refuge Records, Volume 1😊